Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kapović: Ne vidim sebe ni u kakvoj drugoj stranci

Autor: Nives Rogoznica

18.01.2010. 23:00
Kapović: Ne vidim sebe ni u kakvoj drugoj stranci


Kristijan Kapović, bivši predsjednik SDP-ove organizacije u Viru, u petak je redakcijama uputio dopis u kojem je naveo kako se ispisao iz SDP-a. Ova je obavijest stigla dva dana nakon što je potvrdio kako će kao član Glavnog odbora sudjelovati na sjednici Glavnog odbora stranke na kojoj se rješavala sudbina takozvanih Bandićevih ljudi. Najavljujući tada odlazak na sjednicu Glavnog odbora Kapović je ponovio kako ne smatra da on predstavlja slučaj za SDP-a, kako nije Bandiću dao javnu podršku, niti se ogriješio o stranku. Kapović danas pojašnjava kao se na čin ispisivanja iz SDP-a odlučio nakon poziva novinarke iz Zagreba iz kojeg je, kao navodi, shvatio da medijski napadi usmjereni na njega iz županijske organizacije imaju epilog i na Iblerovm trgu.
– Zvao sam Zorana Milanovića i tajnika SDP-a, a kad nisu odgovorili na poziv nisam bio lijen, nego sam otišao na Iblerov trg. Ako sam već trebao biti tema na sjednici Glavnog obora, onda je predsjednik stranke trebao naći pet minuta da sa mnom o tome razgovara. Nakon 12 godina u SDP-u ja ne želim biti ničija tema. Kad sam shvatio da sam zaista tema Glavnog obora, otišao sam kod tajnika i ispisao se iz stranke. Ja sam čovjek koji ima stav i koji ga izgovara ljudima u oči. Milanović nije bio moj izbor ni u prvom, ni u drugom krugu konvencije 2007. i on je to znao. Sad je pokazao da je čovjek koji dobro pamti i ne oprašta, a o kakvoj unutarstranačkoj demokraciji možemo govoriti nakon brisanja 3.000 ljudi, neka svatko sam procijeni. Ja nisam čovjek koji će se odreći prijateljstva s Milanom Bandićem i zaključati se kad je on kao nezavisni kandidat došao posjetiti Vir. Imam svoj stav, i nisam zbog toga Bandićev čovjek, a što se tiče kampanje Ive Josipovića, dva su me puta nazvali kad je trebalo nešto odraditi, od toga jednom kad sam Josipovića primio u Viru. Ako treba govoriti čiji sam čovjek, onda sam čovjek Ivice Račna koji me je stavio na 4. mjesto liste za Sabor kad sam imao 27 godina, ili da sam čovjek Romana Meštrovića koji mi je dao podršku kad smo došao u stranku, ili čovjek Slvaka Linića, jer je on bio moj prvi kontakt s SDP-om budući da sam se školovao u Rijeci. Haranga protiv mene nije bila zbog predsjedničkih izbora, nego zbog unutarstranačkih izbora. Kandidirao sam se za predsjednika Županijske organizacije i sigurno bih pobijedio, a tko će iz ovog profitirati? Oni koji su već deset godina na pozicijama u SDP-u i koji gube izbore. Ovako se ništa neće promijeniti HDZ u Zadru može mirno spavati. Ja nastavljam raditi kao načelni Općine Vir,  nastavljam s projektima u Općini Vir i posvetit ću se obitelji. Želim sve najbolje SDP-u jer ja jesam izišao iz SDP-a, ali SDP iz mene nije, kazao je Kapović.
Na upiti vidi li sebe u nekoj novoj socijaldemokratskoj stranci, osnivanje kave je najavio Milan Bandić, Kapović odgovara:
– Ne vidim sebe ni u jednoj drugoj stranci. Nikakve nove socijaldemokratske stranke mene ne zanimaju. Ako neki drug ljudi dođu u SDP i budu trebali Kristijana Kapovića, i ako ja budem sebe vidio u SDP-u, opet ću ući u SDP, zaključio je.