Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Masovna tužba protiv Vlade

Autor: Anamarija Bilan

18.01.2010. 23:00
Masovna tužba protiv Vlade


Želim istaknuti kako mi samo želimo natjerati Vladu da ispoštuje kolektivni ugovor koji su potpisali te ih utužujemo po točkama iz tog ugovora, zaključio je Jere Bilan, županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama


Povjerenici Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ovih dana po srednjim školama Zadarske županije među članovima sindikata prikupljaju punomoći i dokumentaciju za tužbe zbog neisplata cijelog dogovorenog iznosa božićnice za prošlu godinu.
 – Prosvjetni radnici su umjesto 1.250 kuna božićnice, što im je bilo zajemčeno kolektivnim ugovorima, u prosincu dobili 625 kuna. Jadranka Kosor je na jednom skupu obećala da će nam drugi dio božićnica isplatiti u ožujku, ali mi sumnjamo da će se to dogoditi. Zato sada skupljamo punomoći naših članova uz koje ćemo, u slučaju da ne bude isplate, moći odmah masovno tužiti Vladu, rekao je Jere Bilan, županijski povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, dodajući da članovi sindikata dobro reagiraju na ovu akciju te se spremno odazivaju.
On je dodao da će kolege iz osnovnih škola čekati do ožujka pa će tek tada početi sa skupljanjem punomoći. No članovi sindikata zaposleni u srednjim školama htjeli su biti spremni i na vrijeme imati kompletnu dokumentaciju kako bi mogli što prije podnijeti tužbu.
Objasnio je da ima članova sindikata koji će unaprijed poslati pilot-tužbe kako bi vidjeli na koji bi se način one mogle završiti, a potom će uslijediti masovno utuživanje.
 – Moram istaknuti da mi samo želimo natjerati Vladu da poštuje kolektivni ugovor koji su potpisali te ih utužujemo po točkama iz tog ugovora, zaključio je Bilan.