Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Miliša: neću odustati od Centra!

Autor: Petra Mičić

18.01.2010. 23:00
Miliša: neću odustati od Centra!

Foto: Vedran SITNICA



Dr. Zlatko Miliša u više je navrata isticao važnost postojanja Centra za mlade i potrebe da se mladi kvalitetnim aktivnostima usmjere na pravi put


Projekt Centra za mlade čija je vrijednost procijenjena na 15 milijuna kuna neće biti dovršen ove godine, a prema novom planu projektna dokumentacija treba biti dovršena do sljedeće godine, za što je Grad Zadar izdvojio milijun kuna.
– Već četiri godine pripremamo dokumentaciju i sve ostalo što je potrebno za otvaranje centra za mlade koji je prijeko potreban za mlade grada Zadra. Lokacija Centra bi trebala biti kod Gradske knjižnice Zadar, u zgradi koja se treba sanirati, a centar za mlade bi trebao imati površinu oko 1.700 metara četvornih. U sadašnjem djelovanju Programa za mlade veliko značenje ima i Gradska knjižnica Zadar, koja je u službi svojim prostorom kao utočište mladima kad žele organizirati zajednička druženja, predavanja ili tribine. Ja sam zbog odluke grada i tužan i ljut. Mislim da se imam pravo ljutiti zbog takve odluke i smatram da prioriteti grada Zadra nisu kvalitetno poredani i da je upravo centar za mlade jedan od prioriteta grada Zadra, kazao je dr. Zlatko Miliša, pročelnik Odjela pedagogije na zadarskom Sveučilištu.
Kako doznajemo iz Grada Zadra, centar za mlade je i dalje u proračunu te je dobio određena sredstva, međutim, recesija je utjecala na gradski proračun i neki projekti su stavljeni na čekanje.
Uvjet izgradnje centra za mlade u 2010. godine je bio sastavni dio koalicijskog sporazuma između HDZ-a i HSP-a prije četiri godine, a prema Milišinim riječima, on sam ne može komentirati politički aspekt problema s obzirom da je predsjedništvo zadarskog HSP-a raspušteno.
– Unatoč ljutnji i nekim napisima neću odustati od projekta Centra za mlade jer mi je stalo do mladih grada Zadra kojima jedan takav centar treba te se unatoč svemu nadam da će jednog dana mladi Zadrani imati mjesto gdje će moći boraviti, istaknuo je dr. Miliša.