Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zvonimir Petrović promicatelj sporta

Autor: Čedo Fabulić

18.01.2010. 23:00
Zvonimir Petrović promicatelj sporta

Foto: Jelica FARKAŠ



U povodu Dana grada Biograda na Moru i blagdana Sv. Stošije Gradsko vijeće pred mnogobrojnim uzvanicima u dvorani srednje škole na svečanoj sjednici dodijelilo je godišnje nagrade Grada za 2009. godinu. Između ostalih nagradu je primio i prof. Zvonimir Petrović, dugogodišnji rukometni trener i to za poseban doprinos u radu i poticanju za bavljenje sportom velikog broja djece i mladeži te promicanju sporta na području Biograda. Nagrade su uručivali predsjednik gradskog vijeća Tonči Šangulin i gradonačelnik Ivan Knez.
– Nagradu doživljavam kao priznanje za 15 godina trenerskog staža i 25 godina provedenih u sportu od kada sam davne 1994. postao trener tada novoosnovanog Ženskog rukometnog kluba Biograd 1994. Rukomet u Biogradu u velikom je usponu pogotovo što se tiče masovnosti, okupljanja i rada sa mlađim dobnim skupinama – rekao je Petrović koji nije zaboravio ni svoje suradnike.
– Dio ove nagrade bih podijelio sa svojim kolegama trenerima u školi rukometa Mini – Sunce Šarićem, Jeličićem, Zoricom te Ćavarom i Krpetom koji su uvijek s nama i djecom. Oni su svojim profesionalnim i stručnim radom mnogo pridonijeli pa sada okupljamo oko 100 djece od predškolske dobi do osmog razreda što je rekord rukometa u gradu. Drugi dio nagrade bih podijelio s pokojnim profesorom tjelesne i zdravstvene kulture Enesom Ćohodarevićem koji je bio moj razrednik, profesor i uzor u Osnovnoj školi Biograd, a kasnije i kolega u srednjoj školi. Radi se o profesoru kod kojeg su rad, red i disciplina bili u prvom planu, kada je predmet TZK bio u rangu matematike, fizike i kemije. Imali smo sreću što smo bili njegovi učenici te nam je usadio ljepotu igranja i bavljenja sportom koju ja i treneri u Mini – Suncu i nadalje provodimo – kaže laureat Zvonimir Petrović.


 DESET GODINA U ŠKOLI


– Posebno mi je zadovoljstvo što sam nagradu primio u Srednjoj školi Biograd gdje sam prije deset godina počeo raditi kao profesor početnik. Trenerski posao je vrlo stresan, ali i ponosan jer svaki trener koji i jedno dijete uputi u sport je dijete manje na ulici. To je posebno važno u ovim turbulentnim vremenima kada je sve više u porastu nasilje među djecom – kaže Petrović.