Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zadarski predstavnici na Dori Filip Dizdar i Ana Eškinja

18.01.2011. 23:00
Zadarski predstavnici na Dori Filip Dizdar i Ana Eškinja


Ove subote izravnim prijenosom na HRT1 u 20 sati započinje izbor hrvatskog predstavnika za Eurosong 2011. Cijeli program nove inačice Dore prostirati će se kroz sedam tjedana koliko će biti potrebno da hrvatska publika selektira svog predstavnika koji će njihovu zemlju predstavljati na najpoznatijem europskom glazbenom natjecanju.
Dora 2011. koja za razliku od prijašnjih izdanja ove godine poprima ‘reality’ inačicu među dvadeset i četiri natjecatelja uvrstila je i dvoje pjevača sa zadarskog područja, Sukošanca Filipa Dizdara i Filipjanku Anu Eškinju. Oboje će hrvatska javnost na malim ekranima imati prilike pogledati 29. siječnja, kada će Filip Dizdar nastupiti s pjesmom Tonija Cetinskog „Nebo iznad nas”, a Ana Eškinja s Vanninom „Kao da me nema tu”.
Izboru dvadeset i četiri natjecatelja prethodila je audicija na koju se Filip prijavio s pjesmom ‘Dođi’ od Parnog valjka.
– Postojala je ta nekakva selekcija kao za svaki ‘show’, no ono što je drugačije jest da nije naglasak samo na ‘realityju’, već na tome da se izvuče iz svega najbolje. Sa nama će raditi cijeli tim ljudi i to sve u svrhu boljeg nastupa kako bi se što bolje prezentirali za Eurosong, pojašnjava Filip.
Što se tiče konkurencije s kojom će se nositi, više-manje ih sve zna, kaže:
– Znam što mogu očekivati od njih, jer su mi mnogi od njih prijatelji, no, konkurencija je žestoka, kazuje Filip, dodajući kako ne vidi nikakav problem u tome što su sudionici mlađi jer i među njima ima velikih talenata, pa tako vjeruje i da će „show” izbaciti nekoga tko to zaista i zaslužuje.
Ana Eškinja mlada je pjevačica i Sv. Filipa i Jakova koja je na audiciji između sto i pedeset sudionika izabrana zahvaljujući izvedbi „Kiše” od Lidije Bačić te „Hot stuff” Donne Summer.
– Na audiciji sam bila Bože sačuvaj, trema me skrpala. I taj cijeli ambijent sa žirijem u mraku, još ne smiješ ni mrdnut’… živo prepričava svoje prve susrete s Dorom Ana Eškinja. No, nastup u emisiji „dobro jutro Hrvatska” ovog tjedna zato je bio puno opušteniji. Ipak, dobro je ona to sve glasovno izvukla, kaže, pa je nakon dva tjedna uslijedio poziv iz organizacije:
– Eto, iz nekog razloga su me odabrali i osjećam se sretnicom radi toga, zaključuje. S obzirom da je prvi sopran, niti izvedba Vannine pjesme „Kao da me nema tu” neće biti problem, kaže, a od samog natjecanja ipak ne očekuje previše:
– I ovo sad mi je uspjeh. Evo, možda očekujem prolazak dalje. Živjet ću za prolazak iz emisije u emisiju i dati ću svoj maksimum od sebe. Gledatelji su ipak oni koji odlučuju, sve ostalo su nijanse, neki neki će se dokazati glasovno, drugi karizmom, zaključuje Ana.