Teška maslinarska godina

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
ulje_maslinovo4
Sebastian GOVORČIN
Ove godine na ocjenjivanje će pristići 150 do 200 uzoraka s prostora svih jadranskih županija

Do sada je na Dane masline prijavljeno 50 uzoraka maslinovog ulja iz Zadarske županije. Prijave su počele prošlog tjedna i trajat će do 31. siječnja. U Udruzi tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije, koja organizira događaj, očekuju da će ove godine na ocjenjivanje pristići 150 do 200 uzoraka s prostora svih jadranskih županija.

- Ne vjerujem da će pristići više uzoraka zbog maslinarske godine koja je bila iznimno teška za maslinare i uljare, kaže predsjednik Udruge tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije Benito Pucar.

Ovogodišnji Dani masline održat će se u sklopu Dana Zadarske županije 14. travnja u ŠC Višnjik. Trajat će jedan dan tijekom kojeg će biti održan maslinarski sajam i predavanja renomiranih stručnjaka iz područja maslinarstva i uljarstva te poznatih maslinara. Za analizu je potrebno dostaviti po 0,5 litara uzorka maslinovog ulja u dvije tamne boce. Za svaki uzorak plaća se kotizacija od 150 kuna. Kemijska analiza obavit će se u akreditiranom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo Zadar, a senzorsku će obaviti ovlašteni s prostora Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno