Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

U Zadru nema zapečaćenih

Autor: Valentina Mlađen

18.01.2013. 23:00
U Zadru nema zapečaćenih

Foto: Vedran SITNICA



Od početka provođenja Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom u Zadru nije zapečaćen niti jedan lokal. Kod svega osam ugostitelja uočene su nepravilnosti, šest ugostitelja nepravilnosti je otklonilo na vrijeme, dok ostali također imaju rok od dva dana te rade na njihovu otklanjanju.
Sanja Goja, voditeljica Odjela za nadzor Porezne uprave Zadar, potvrdila je kako su izuzetno zadovoljni rezultatima s terena te primjenom zakona u Zadarskoj županiji. Naime, nakon Zadra, u kojem se i dalje provodi nadzor, inspektori su početkom tjedna krenuli na teren i u okolna mjesta u županiji: Biograd, Benkovac, otoke i šire gdje su utvrdili vrlo mali broj nepravilnosti koje su u postupku ispravljanja.
Od početka nadzora pa do jučer 306 inspektora Porezne uprave nakon 6519 obavljenih nadzora utvrdili su nepravilnosti kod 391 obveznika fiskalizacije. Nepravilnosti je otklonio 351 obveznik, dok je sedam poslovnih prostora zapečaćeno: dva u Vukovaru te po jedan u Rijeci, Splitu, Pazinu, Dubrovniku i Čakovcu.