Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadar nam je najgori mogući odabir

Autor: Roman Morović

18.01.2013. 23:00
Zadar nam je najgori mogući odabir

Foto: FAH



Ne odlazimo tamo s mislima o porazu. Idemo odigrati fajtersku utakmicu i napraviti sve da dobijemo – kaže Lutz


Cibona u Zadar dolazi bez Tomislava Zubčića, koji je otišao u Lietuvos Rytas, te Amerikanaca Smusha Parkera i Dustina Warea, na koje trener više ne računa. U sastavu će biti mladi Lovro Mazalin i Marko Arapović.
– Porazom od Krke nam je svaka utakmica postala, možda ne kvalifikacijska, ali izuzetno bitna. Trebamo tražiti pobjede za bijeg s dna tablice – kazao je Danijel Lutz uoči gostovanja na Višnjiku, prenosi Sportnet.
Trener Cibone nema dobra sjećanja iz zadarske dvorane, jer je prošle sezone tamo ispao u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića, kada je Goran Vrbanc zabio 44 poena, a Ante Delaš koš sa sirenom za pobjedu.
– Zadar je u ovom trenutku najgori mogući odabir za nas, ali oni su u istoj poziciji kao mi. Ne odlazimo tamo s mislima o porazu. Idemo odigrati fajtersku utakmicu i napraviti sve da dobijemo. Igramo jednu utakmicu tjedno i zbog toga nema mjesta ni za kakvu rezervu. Kada se vidi naš položaj na ljestvici, nemamo nikakvu ispriku da ne ostavimo srce na parketu.
O Zadru Lutz kaže da ima “ispunjen roster”.
– Mogu igrati s tri visoka, nekada znaju koristiti Travisa i Krasića na poziciji trojke. Travis, kao njihov glavni strijelac i čovjek koji uzima jako puno šuteva, se s određenom visinom ponaša kao vanjski igrač, igra licem košu. Izuzetno je bitno pokvariti njegov postotak šuta. Svi ostali u Zadru prihvaćaju Travisove promašene šuteve kao dodavanja, frenetično idu na skok u napadu. Trebamo kontrolirati skok u obrani i tako imamo šansu u ovoj utakmici – prenosi Spornet Lutzove riječi.