„Može li rock glazba biti put ka toleranciji?"

Slika korisnika admin

Iako je mjesec siječanj poznat kao mjesec s najmanje događanja, 2015. godina počela je uz koncerte, pokoji glazbeni kviz, bit će tu i koja tribina, ali i radionica. Za to se pobrinula jedna od aktivnijih zadarskih udruga za mlade - CINAZ.

Mjesec siječanj u organizaciji Info centra te udruge proći će u znaku rocka i antistresa. Info centar za mlade Zadar u suradnji s Udrugom „Mala filozofija" organizira predavanje uz okrugli stol na temu „Može li rock glazba biti put ka toleranciji?".

Predavanje uz raspravu na tu temu održat će se u četvrtak, 22. siječnja s početkom u 18 sati u prostorijama Info centra za mlade Zadar (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača). Ulaz je besplatan.

Cilj ovoga predavanja i rasprave je promicanje glazbene kulture i tolerancije među mladima, razvoj kritičkog mišljenja te širenje informacija i znanja o rock glazbi, poručuju iz CINAZ-a.

Voditelj radionice je dr. sc. Bruno Ćurko, s Instituta za filozofiju, član Udruge CINAZ i osnivač Udruge "Mala filozofija". Iz CINAZ-a pozivaju i na prijave za antistres radionice koje će se održati krajem ovog mjeseca.

Povod za odlazak, osim vlastith tegoba, su i pojedina znanstvena istraživanja koja pokazuju da je 90 posto svih oboljenja nastaje kao posljedica stresa. Ne škodi znati i podatak da je čak 78 posto ljudi na radnom mjestu je svakodnevno pod stresom, kao i da se 50 posto studenata osjeća umorno i iscrpljeno.

Lokalni Info centar za mlade Zadar poziva stoga sve mlade da se prijave na besplatnu radionicu „Antistres terapija". Radionica će se održati u tri termina; 28., 29., i 30. siječnja s početkom u 18 sati, u prostorijama Info centra za mlade Zadar.

Kako je stres u današnje vrijeme jedan od najraširenijih ljudskih problema te ga je gotovo nemoguće izbjeći, važno je otkriti kako ga smanjiti ili spriječiti stresne događaje. Postoji cijeli niz savjeta koje stručnjaci pružaju kako bismo se bolje oslobodili stresa. Redovite tjelovježbe, zdrava prehrana i redovito planiranje aktivnosti dio je lepeze, no  postoje i metode pomoću kojih se oslobađa i trenutačni stres.

- Koje sve pristupe i tehnike opuštanja možemo i sami primjenjivati kod kuće, te kako se uspješno nositi sa stresom možete doznati u Info centru za mlade Zadar na radionicama pod nazivom „Antistres terapija", pozivaju iz CINAZ-a.

Prijave (zbog ograničenog prostora) ili upite za više informacija mogu se izvršiti putem e-maila: cinaz.info@gmail.com, telefona: 023/315-673, ili pak osobno u Info centar za mlade Zadar. Prijava treba sadržavati osobne podatke: ime i prezime, e-mail, broj telefona i godinu rođenja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno