Tijekom hodnje "Koracima nade u istinu" snimat će se dokumentarni film

Slika korisnika valentinam
Obilježavanje VRA Maslenica
Ova je hodnja bila jedna od prvih inicijativa za obilježavanje akcije Maslenica

Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" zajedno sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata s područja općine Posedarje, Novigrad i Grada Benkovca već desetu godinu za redom, organizira molitvenu hodnju ''Koracima nade u istinu'', u nakani obilježavanja 25.obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije „Maslenica 93“.

- Koracima nade prolazimo dionicu dugačku 26 kilometara, moleći za sve poginule branitelje i civile u akciji. Hodnja će se održati u nedjelju, 21. siječnja 2018.godine, s početkom u 8 sati. Skupno mjesto je kod spomenika poginulim braniteljima u Islamu Latinskom (kod Zelenog hrasta) u 8:00 sati, nakon blagoslova hodočasnicima, molitvena kolona sa ratnim zastavama i zastavama Udruga proizašlih iz Domovinskog rata kreće dionicom –Islam Latinski- Islam Grčki – Kašić – Smilčić – Paljuv– Novigradsko groblje – Pridraga. Nakon hodnje u Pridrazi, u kripti župne crkve Gospe od Ružarija, s početkom u 17:00 sati bit će prikazan igrano dokumentarni film „Oni su Hrvatska“ snimljen u produkciji Udruge „Žene u Domovinskom ratu- Zadar“, redatelja Ivice Božica, po predlošku priče „Zaboravljene bitke“ brigadira HV u miru, Ivice Matešića Jeremije, stoji u pozivu Udruge "Žene u Domovinskom ratu".

Tijekom molitvene hodnje udruge sudionici, snimit će dokumentarni film u povodu desete obljetnice molitvene hodnje, budući je ova hodnja bila jedna od prvih inicijativa za obilježavanje akcije „Maslenica“. Film će snimati udruga VRSI FILM. Hodnji se pridružuju branitelji iz cijele Hrvatske, Zagreba, Zaprešića, Petrinje, Splita, Kaštela, Samobora, Đurđenovca, Šibenika, Grebaštice…

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika momcilo
Eeee ako nam to hodanje neda kruva onda neće ništa drugo .Pa ljudi moji dokle će nas praviti budalama i mazati nam oči ovakvim povorkama umijesto da uključe mozgove u pronalaženju riješenja kako da zaposlimo ljude i da nam mladi školovani kadrovi izgrađuju Hrvatsku a ne Njemačku , Irsku i ostale države za koje smo prije rata bili uzori života u slobodi i demokraciji .