Mate i Manda Anušić proslavili šezdeset godina bračne ljubavi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Obnova zavjeta u crkvi sv. Jurja u Viru
- Naš recept za dug brak su obitelj, kršćanska vjera, ljubav, poštenje i ozbiljan rad. Dakako i povjerenje u supružnika, jer to čovjeku daje smisao i volju da u životu sve izdrži, kazao je slavljenik Mate
KATA ŠARIĆ
Obnova bračnih zahvjta

Mate i Manda Anušić su u crkvi sv. Jurja mučenika u Viru, u nazočnosti kćeri Mire, Mandinog brata Marka i brojnih vjernika, obnovili 60 godina zavjeta bračne vjernosti. Slavljenici su rodom iz Kotor Varoša blizu Banja Luke, a u Viru su nastanjeni još od 1996. godine.
Svetu misu i obred obnove zavjeta predvodio je mjesni župnik don Jure Zubović.
- Supružnici Anušić su primjer ljudima u braku, posebno mladim bračnim parovima i mladima koji još nisu zasnovali obitelj, kazao je don Jure.
Katolička Crkva u vrijeme pape Ivana Pavlja II. potaknula je biskupe po cijelom svijetu da osokole vjernike na obnovu zavjeta vjernosti.
- I naši mjesni biskupi, osobito mons. Marijan Oblak i mons. Ivan Prenđa, poticali su i nas svećenike da bračnim zajednicama prenesemo poruku Svetog Oca, da se ne boje drugih, zavisti, ogovaranja po našim seoskim župama i gradovima. To isto podupire i današnji naš nadbiskup mons. Želimir Puljić.

Zajedno u dobru i zlu

Zato sam danas posebno sretan da vodim ovo misno slavlje, molim se za Matu i Mandu Anušić i njihovu djecu, rekao je don Jure u uvodnim mislima pozdrava i zahvale Bogu.
U kratkom, a sadržajnom nagovoru, nadahnut Riječju Božjom iz Knjige mudrih izreka Petrove poslanice i odlomka iz Evanđelja po Ivanu te čuda u Kani Galilejskoj, propovjednik je opisao život bračnih drugova mijenjajući uvriježene fraze i stereotipe, kako žena nosi »tri kantuna kuće«, nego kako je pravilnije reći da njih dvoje tvore obitelj, te da samo zajedničkim životom i radom, u kušnjama i u nadi, podnose i drže jedno drugo, svoje radosti i boli praćeni molitvom vjernika Crkve.


»Supružnici Anušić su primjer ljudima u braku, posebno mladim bračnim parovima i mladima koji još nisu zasnovali obitelj.

Don Jure ZUBOVIĆ

- Katolička žena nije samo osoba za kućanske poslove, nego zajedno s mužem izgrađuje svoj dom u molitvi i šutnji, pronicljivo i razborito u zajedničkom radu, a to uključuje da je uloga supruga pomoć supruzi u svemu iz ljubavi.

Obitelj, vjera, pošten rad

Jer ljubav sve pokriva, sve vjeruje i svemu se dobrom nada, kaže sv. Pavao u poslanici Korinčanima, citirao je don Jure. dodao je kako je u svakoj kršćanskoj kući u kojoj se moli nazočan Isus i njegova majka Marija.
- I vina zdravoga nikada nestati neće, zaključio je don Jure.
Slavljenici Mate i Manda Anušić na kraju svete mise zahvalili su svima, a osobito dragom Bogu na životu i dobrom zdravlju, unatoč zdravstvenih problema koji su iza njih.
- Naš recept za dug brak su obitelj, kršćanska vjera, ljubav, poštenje i ozbiljan rad. Dakako, i povjerenje u supružnika, jer to čovjeku daje smisao i volju da u životu sve izdrži, kazao je Mate, dajući savjet za uspješan zajednički život. On je bio 17 godina učitelj, a radio je i u susjednoj Sloveniji. Liturgijsko slavlje popratio je Mješoviti župni zbor iz Vira.

Ocjena: 
Prosječno: 3.8 (4 glasova)

Komentari

Slika korisnika monika
cestitamooooooo!!!!!!!!!!!

Monika