"HDZ-u su privatni investitori ispred građana Zadra"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
SDP-ov Sandro Lovrinović upozorava na nepostojanje nogostupa i uske prometnice
Put Kotlara, Kožinski prilaz, Ulica Admirala Jakova Šubića od Cezana, Ulica Grgura Budislavića, samo su neke od ulica u kojima nogostupa za pješake jednostavno nema, navodi Lovrinović
SDP
Poveznica Plovanije i Skročinih izlazi kod veterinarske stanice

Kako je moguće da nakon 30 godina HDZ-ove vlasti u gradu Zadru još nisu riješeni svakodnevni, infrastrukturni, problemi ovoga grada? Koju li će izliku sada pronaći vladajući na činjenicu da je kvaliteta života građana ovoga grada zanemarena i umanjena zbog lošeg upravljanja gradom, navodi u priopćenju potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Zadar Sandro Lovrinović.

Što je s nogostupima? Zašto osnovnoškolci i srednjoškolci moraju hodati po cesti usred mraka kako bi došli u školu ili kući? Put Kotlara, Kožinski prilaz, Ulica Admirala Jakova Šubića od Cezana, Ulica Grgura Budislavića, samo su neke od ulica u kojima nogostupa za pješake jednostavno nema. Primjer je i Ulica Alberta Hallera gdje se nalazi igralište pokraj zgrade Mjesnog odbora Novi Bokanjac, u kojoj napuštajući igralište dijete odmah staje na cestu.

Infrastrukturni problemi tu ne staju. "Poveznica" između Plovanije i Skročina, gdje se s Plovanije izlazi na veterinarsku ambulantu na Skročinima, je pusti kamenjar koji se u vrijeme kiše pretvori u lokve s blatom. Taj put nije niti osvijetljen, iako njime prolaze djeca, ali i automobili.

Bogati investitori prioritet su HDZ-u grada Zadra. Ako i dolazi do poboljšanja u infrastrukturi, često je to zato da bi se pogodovalo investitorima kako bi oni stanove mogli prodati za što veću cijenu. Svjedoci smo loših pristupnih putova brojnim stambenim kompleksima. Primjer tome je i gradnja stanova na Belafuži u Ulici Gospe Maslinske gdje pristupni put nije dovoljno širok za mimoilaženje automobila. Naravno, prilazni put nema ni nogostup. Kako li će samo ta ulica izgledati kada se doseljavanjem novih stanara poveća broj automobila? Kako li će to izgledati u vrijeme turističke sezone? Na kraju će najveći teret preuzeti naši školarci koji će ponovno morati hodati po cesti.

Hrvatska Investitorska Zajednica 30 godina prioritizira privatni kapital i oštećuje građane grada Zadra. Iz dana u dan vladajući pokazuju kako im do Zadrana nije stalo! Počnite rješavati probleme Zadrana, a ne privatnih investitora!, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje SDP-ov Sandro Lovrinović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno