Želimo klub koji će biti na ponos svim žiteljima našega grada

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Jučer je na Stanovima predstavljena nova predsjednica Iva Bokanović
Najprije sam se priključila klupskom projektu »Zadarska dica« koji je imao veliki uspjeh, a kroz taj projekt sam spoznala perspektivu te mogućnost i dosege koje ovaj klub krije. Iz tog razloga prijavila sam se na objavljeni poziv, ali neću odustati od svog nauma da to bude volonterski pa ću na taj način obavljati i posao predsjednice kluba. Želim pomoći ovom gradu i klubu da se vrati na staze stare slave - kazala je Iva Bokanović
Vedran SITNICA
NOVA PREDSJEDNICA HNK ZADRA PREDSTAVILA SE JAVNOSTI - Iva Bokanović

Jučer je na Stanovima predstavljena nova predsjednica HNK Zadra Iva Bokanović. U klupskim prostorijama okupio se impozantan broj zainteresiranih medija koji su od nove predsjednice željeli čuti tko je ona, koji su njeni planovi i strategija po pitanju oporavka kluba sa Stanova te u kojem će vremenskom periodu biti predstavljeni projekti kojima bi ti ciljevi bili ostvareni. Nakon što se proteklog tjedna predstavila igračima i stručnom stožeru, to je jučer učinila i pred medijima kako bi se predstavila zadarskoj javnosti.
- Cijeli život sam u sportu. Završila sam sportsku gimnaziju, a nakon toga i sportski menadžment na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i sport me definirao kroz cijeli moj život - kazala je na početku svog izlaganja nova predsjednica.

Analiza stanja i strateški plan

- Po povratku u Zadar počela sam raditi u jednoj od najpoznatijih firmi za prodaju i iznajmljivanje jahti i tu sam mislila da sport ostavljam iz sebe u tom poslovnom smislu. Ali, uvijek sam imala želju da kada se vratim u Zadar kroz humanitarni rad i volontiranje nešto vratim zajednici iz koje sam potekla. Najprije sam se priključila klupskom projektu »Zadarska dica« koji je imao veliki uspjeh, a kroz taj projekt sam spoznala perspektivu ovoga kluba te mogućnost i dosege koje ovaj klub krije. Iz tog razloga prijavila sam se na objavljeni poziv, ali neću odustati od svog nauma da to bude volonterski pa ću na taj način obavljati i posao predsjednice kluba. Želim pomoći ovom gradu i klubu da se vrati na staze stare slave.
Nakon toga je govorila o tome koji su njeni potezi i što misli poduzeti u bližoj i daljoj budućnosti.
- Ono što sam već počela raditi je analiza postojećeg stanja i to je temelj za sve moje daljnje poteze. Analiza se odnosi na poslovni i sportski sektor, infrastrukturu i sektor odnosa s javnošću. Pod poslovnim sektorom smatram financije, prihode i rashode kluba. Pod sportskim sektorom mislim na prvu momčad i Školu nogometa, a pod infrastrukturom na stadion Stanovi, Bagat te na pomoćne terene. I naravno sektor odnosa s javnošću iz kojeg sam i došla radeći taj posao u Ciboni. Kada to završim dobit ću smjernice, tj. moći ću definirati plan i program rada u predstojećem razdoblju. A sve će to biti uvertira za strateški okvir koji će se nakon toga raditi. Analiza će trajati oko 30 dana, za postavljanje ključnih točaka razvoja strateškog okvira trebat će oko tri mjeseca.

Preoblikovanje

Nova predsjednica pojasnila je u nastavku da će strateški plan biti temeljen dugoročno.
- Strategija razvoja kluba biti će postavljena dugoročno. Taj dokument trebao bi biti gotov na jesen ili do Nove godine. Bit će izražen na period od sedam godina, nešto slično onome što su napravili u Hajduku. Strateški okvir će nam dati smjer što ćemo raditi, a strategija razvoja kako i na koji način ćemo to uraditi. Paralelno s tim ćemo napraviti i pravilno kadroviranje u klubu. Želimo angažirati najbolje stručnjake kako bi tu strategiju proveli u djelo. Jer, bez kvalitetnih kadrova to je mrtvo slovo na papiru. Ono što me također čeka je završetak procesa licenciranja za iduću sezonu jer dokumentaciju moramo predati do 31. siječnja. Sve to ne odgađa izradu marketinškog plana. A u planu je i izrada platforme za odnose s javnošću koja će se temeljiti na dvosmjernoj komunikaciji. Nadam se da ćemo na taj način napraviti klub koji će biti na ponos svim žiteljima našega grada.
Vrlo važna odluka o smjeru u kojem će klub ići biti će donesena od strane Grada Zadra u skorijem razdoblju.
- Svi budući potezi ovisit će i o Gradu Zadru, tj. o najavljenom preoblikovanju kluba. Grad će u veljači morati izglasati hoćemo li klub biti preoblikovan u sportsko dioničko društvo. To će dati odgovore na mnoga pitanja. Idućih nekoliko mjeseci trebalo bi biti ključno po pitanju funkcioniranja kluba. U periodu od kada sam u klubu uspjeli smo razgovarati s potencijalnim investitorima, strateškim partnerima i sponzorima. Interesa ima, ali najprije Grad treba dati završnu riječ po pitanju preoblikovanja - kazala je na kraju svog izlaganja Iva Bokanović.

Moramo ispraviti sliku kluba u javnosti

Na novinarski upit kako misli promijeniti sadašnju lošu percepciju Zadrana prema HNK Zadru, Bokanović je kazala:
- Osim platforme prema medijima i javnosti koju sam najavila, klub se već počeo približavati javnosti kroz projekt »Zadarska dica«. Možemo najaviti i projekt članstva, a mislimo se približiti navijačima kroz izradu web skopa i suvenirnice. U planu su i neke donatorske večere, kao i humanitarne utakmice. Postoji jako puno toga na čemu ćemo poraditi kako bi klub približili zajednici. Apsolutno se slažem s time da ćemo morati poraditi na tome kako bi ispravili sliku kluba u javnosti. Ono što mogu reći kao netko tko je tu tek tjedan dana i tek upoznajem procese, mislim da je situacija unutar kluba puno zdravija nego što je to u percepciji javnosti. Kroz transparentan rad i komunikaciju prema medijima i javnosti, sigurna sam da ću svima pokazati da će ovaj klub biti građanski, odgojni i obiteljski, jednom riječju, naš klub.

Kratkoročni cilj je plasman u jedinstvenu Treću HNL

Od novinara je stigao i upit koji su kratkoročni ciljevi kluba, tj. cilj za ovu sezonu.
- Kada sam razgovarala sa strukom naglasak sam stavila na dugoročne planove. Jer. mi sada najprije moramo stvoriti zdrave temelje kako bi klub bio i održiv i proizvodio mlade igrače na kojima će biti temeljenja budućnost. Zato je vrlo važno sve postaviti na zdrave temelje i napraviti dobar strateški plan koji mora funcionirati, bila ja tu ili ne. Što se tiče kratkoročnog cilja, smatram da je on minimalno plasman u jedinstvenu Treću HNL.

Damir Knežević u upravljačkom smislu ne ostaje u klubu

Na upit o postojećem kadru i ostanak ili odlazak bivšeg predsjednika Damira Kneževića u klubu, Bokanović je kazala:
- Napraviti ću analizu svih kadrova u klubu i onaj tko dobro radi i trudi se, apsolutno se ne mora bojati za svoju sudbinu u klubu. Za mene su trenutačno svi isti. Definitivno se moramo pojačati kroz kvalitetno kadroviranje bilo da je u pitanju tajništvo, marketing ili trenerski posao. A što se tiče bivšeg predsjednika Damira Kneževića, on se stavio na dispoziciju dok ja ne pohvatam sve po pitanju funcioniranja kluba i na tome mu iskreno zahvaljujem. Ali, u upravljačkom smislu sigurno neće ostati u klubu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)