Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Koncentrirani na Cibonu

Autor: Roman Morović

18.02.2009. 23:00
Koncentrirani na Cibonu

Foto: Filip BRALA



Sutra Zadar u dvorani Krešimra Ćosića u polufnalu kupa Krešimira Ćosića dočekuje Cibonu. Po dolasku trenera Sagadina za kormilo momčadi mnogi su naglašavali da će upravo ovaj tjedan uoči završnice kupa u kojemu nema europskih utakmica, biti vrlo važan za dodatno uigravanje momčadi pod vodstvom novog trenera i pripremu za samu završnicu sezone. Sagadin je već protekloga tjedna igračima pokazao kakav je njegov sistem rada, a ovaj tjedan u to su se trebali uklopiti novopridošli šuter Desmon Farmer i novi razigravač (realno je bilo za očekivati da to bude Paolo Tičina koji već neko vrijeme trenira s momčadi). No, u jednom danu cijela se situacija okrenila naopako. Prvo se pojavila informacija da Tičina ne može biti registriran za kup i prvenstvo Hrvatske zbog administrativnih prepreka (trebao je biti registriran do 7.1.), a iste večeri Dejan Ivanov odlučio je da napustiti klub i sreću potražiti u drugoj sredini. Tako je polufinale Kupa spomenuto u prvoj rečenici teksta palo u drugi plan, a u prvi je ponovno iskočila uprava kluba sa svojim greškama u koracima. Jedno je sigurno. U ovoj situaciji najteže je treneru i samim igračima koji se moraju koncentirati na sutrašnju utakmicu, a to u ovakvim uvjetima zaista nije nimalo lako.
Koncentrirati se na košarku
– Teško je tu nešto više komentirati. On je po ugovoru imao pravo otići i odlučio se za promjenu sredine. Vjerojatno ima bolju ponudu, a možda je ovdje osjećao prevelik pritisak zbog čestih promjena igrača, trenera i svega ostalog što se događa u i oko kluba – kaže kapetan Todor Gečevski o odlasku iz kluba četvrtog suigrača ove sezone.
Od početka sezone Zadar su napustila četvorica igrača i dvojica trenera, a česte promjene unutar momčad najgore su što se može dogoditi jednom klubu s visokim ambicijama. Postavlja se logično pitanje; jesu li ciljevi postavljeni pred momčad Zadra ove sezone realni s obzirom na opće loše stanje u klubu? Jer u slučaju neuspjeha, prvi će na udaru biti igrači i trener, a oni su u svemu ovome zapravo najmanje krivi. Jedino što traže jest da mogu raditi, trenirati i igrati u miru, no to u Zadru očito nije moguće.
– To je puno promjena za jednu sezonu i teško je na taj način u momčadi stvoriti pozitivnu atmosferu. Kada jedna momčad igra konstantno zajedno onda igrači pomalo nauče kako se tko kreće u igri, tko što može napraviti i slične stvari koje puno koriste u utakmici. Teško je kada se to stalno mijenja. No, mi smo profesionalci i dati ćemo sve od sebe u svakoj utakmici do kraja sezone da bi na kraju postigli što bolji rezultat.
Kome će treća biti sreća?
Pokušajmo govoriti malo i o košarci. Što možemo očekivati u trećem međusobnom susretu vječnih rivala ove sezone u kojemu će Zadar po treći put voditi novi trener, ovoga puta Zmago Sagadin.
– Mi smo profesionalci i to moramo prihvatiti. Promijenilo se dosta toga i na nama je da izvršavamo sve ono što trener od nas traži. Vrlo je važno da smo dobili te prve dvije utakmice, a nadam se da ćemo na tom putu nastaviti i sutra. Kup ove sezone ne donosi bodove u utrci za Euroligu, ali to je jedno prestižno natjecanje i mi ga u svakom slučaju želimo osvojiti. Želimo pokazati Ciboni da ih uvijek možemo pobijediti. Do sada smo ih ove sezone pobijedili dvaput, a nadam se da ćemo i treći. Međutim, s njima je svaka utakmica drugačija i bez obzira igramo li kod kuće ili u gostima, to su uvijek neizvjesne utakmice. Oni su vrlo kvalitetna momčad što su pokazali i u regionalnoj ligi i u Euroligi. Morat ćemo dati svoj maksimum i biti na najvišoj razini kako bi ih pobijedili – zaključio je kapetan Zadra.


 JOŠ I TO


KK Zadar dužan je platiti 2.000 eura kazne zbog bacanja tvrdih predmeta prema klupi Partizana od strane navijača na utakmici 17. kola NLB lige. Zbog tehničke pogreške na istoj utakmici igrač Zadra Rok Stipčević kažnjen je sa 100 eura.