Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Poginuo policajac Petar Vulić

Autor:

18.02.2009. 23:00
Poginuo policajac Petar Vulić

Foto: Sebastian GOVORČIN



– Još uvijek nemamo podatke tko je skrivio nesreću prelaskom u drugu kolničku traku – rekla je jučer zamjenica glasnogovornice PU zadarske Sonja Šimurina. No, tragediji je zasigurno kumovalo loše vrijeme i skliska cesta uzrokovana susnježicom


Petar Vulić, 38-godišnji policajac obrovačke policijske postaje poginuo je u stravičnoj prometnoj nesreći na državnoj cesti DC-8 u mjestu Posedarje u utorak, u 21.50 sati.
Naime, u frontalnom sudaru automobila marke “Golf” i liburnijinog autobusa na mjestu je poginuo nesretni policajac kao vozač automobila, dok je vozač autobusa lakše ozlijeđen. Cesta je zbog obavljanja očevida bila zatvorena sve do srijede u 12.45 sati.
Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević koji je zajedno s policajcima obavljao očevid nije želio davati izjave, napomenuvši da se zapravo iz samog prizora nesreće sve može zaključiti.
Očevid je trajao 11 sati, dok su tri sata uklanjali ostatke automobila i autobusa. Mještani Posedarja koje smo zatekli na mjestu događaja rekli su da je poginuli vozač golfa Petar Vulić (38), djelatnik PU zadarske koji je navodno obavljao uredske poslove u Policijskoj postaji Obrovac. Živio je u mjestu Maslenica, a iza sebe je ostavio ženu i troje djece. Prema riječima zamjenice glasnogovornice PU zadarske Sonje Šimurine, još uvijek nije poznat krivac ove stravične nesreće.
– Očevid je obavljen i promet je pušten u 12.45 sati. Utvrđeno je da se automobil kretao iz smjera Zadra, dok je autobus išao prema Zadru. Još uvijek nemamo podatke tko je skrivio nesreću prelaskom u drugu kolničku traku, rekla je Šimurina.
Prizor koji smo zatekli na mjestu nesreće bilo je stravičan, dijelovi automobila i autobusa bili su razbacani 100 metara u dužini ceste i pored nje. Automobil je bio razbijen do neprepoznatljivosti. Bura koja je puhala velikom brzinom nosila je manje dijelove automobila po cesti. Automobil koji se kretao iz smjera Zadra bio je okrenut u suprotnom smjeru, odnosno u smjeru Zadra, a autobus je završio izvan ceste. Mještani koji su bili u blizini mišljenja su da je uzrok tragediji velika brzina kojom se vozila kreću tom cestom i mokar kolnik, najviše zbog susnježice koja je padala kobne večeri.