Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Radost mladima, problemi starijima

Autor: Jelica Farkaš

18.02.2009. 23:00
Radost mladima, problemi starijima


Snijeg koji je tijekom noći zabijelio grad Biograd i okolinu izazvao je u gradu radost mališana, ali i probleme u prometu. Naime, zbog iznenadne veće količine snijega koji je doista rijedak na ovom području, bio je znatno otežan ili u cjelosti prekinut promet između mjesta u zaleđu grada. Najteža situacija bila je sa školskim autobusima, pa tako u biogradsku osnovnu školu nije stigao veliki broj učenika putnika, točnije oko 30 posto ukupnog broja osnovaca ove škole.
– U područnoj školi u Raštanima Gornjim nastava je otkazana jer je školska zgrada ostala bez struje i grijanja, a zbog novonastale situacije nastava je u matičnoj školi u Biogradu skraćena te je trajala do 11 sati, kazao nam je ravnatelj biogradske osnovne škole Josip Brtan. Kako će se ona održati narednih dana, ovisi o vremenskim prilikama.
Izostanak većeg broja učenika zabilježen je i u biogradskoj srednjoj školi, uglavnom onih iz susjednih mjesta. No, većih prometnih kašnjenja na redovnim linijama nije bilo, kazali su nam na biogradskoj autobusnoj postaji.
Uz idiličnu snježnu sliku grada i radosti mališana snijegu, opasne, zaleđene biogradske ulice uzimaju svoj danak onim nepažljivim prolaznicima, pa je padova na svu sreću s lakšim posljedicama, bilo već i u ranim jutarnjim satima.