Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Službenici Državne uprave krivotvorili lokacijske i građevinske dozvole

Autor: Suzana Bandić

18.02.2009. 23:00
Službenici Državne uprave krivotvorili lokacijske i građevinske dozvole


U suradnji s USKOK-om i Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva zadarski policajci su nakon okončane kriminalističke obrade podnijeli kaznenu prijavu protiv Drage Brkića (40), Ljiljane Marelić (34), Mirjane Jurin (55) i Tomislava Gugića (68) zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ocijenjeno kao zloporaba položaja i ovlasti.
Naime, provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su oni kao zaposlenici Službe za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, graditeljstvo i imovinsko – pravne poslove Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, u vremenskom razdoblju od 2006. do 2008. godine kršeći Zakon o prostornom uređenju te navođenjem neistinitih podataka izdavali lokacijske, odnosno građevinske dozvole na području Zadarske županije.
Utvrđeno je da je svatko od njih, zlorabeći svoj položaj te prekoračenjem granica svojih ovlasti izdao četiri građevinske i dvije lokacijske dozvole i to, kako nam je rečeno u PU zadarskoj, fizičkim i jednoj pravnoj osobi.
Zaradili su kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave, dok je protiv onih kojima su pogodovali, podnesna kaznena prijava zbog poticanja na kazneno djelo.