Kažnjen maloljetnik koji je nehotice zapalio brod

Slika korisnika admin
pozar_tankerkomerc_jahta_6
Filip BRALA
Požar je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen u svega 10 minuta

Zadarska policija u srijedu je podigla kaznenu prijavu protiv 16-godišnjeg mladića zbog sumnje da je nehotično izazvao požar u Tankercomercovoj marini u središtu Zadra.

Iako je policija prvotno za izazivanje požara sumnjičila i njegovog 19-godišnjeg prijatelja, on je nakon provedene istrage oslobođen sumnje jer je utvrđeno da nije učestvovao u provali niti u izazivanju požara.

Za 16-godišnjaka je, međutim, policija izvijestila kako je utvrđena osnovana sumnja da je on u utorak, 16. veljače, u večernjim satima provalio u brod u vlasništvu austrijskog državljanina gdje je aktivirao pirotehničko sredstvo koje je pronašao na brodu. Riječ je o bengalki koja je inače uobičajena oprema na plovilima, a koju je maloljetnik aktivirao nestručnim i nespretnim rukovanjem. Nakon što se oglasio alarm za požar koji je detektirao dim, maloljetnik se uplašio, bengalku bacio na brod i dao se u paničan bijeg. No, vatra je zahvatila brod i potom se proširila i na manji gliser kraj njega u vlasništvu tvrtke Elicom iz Zagreba.

- Protiv maloljetnika je podnesena kaznena prijava zbog Teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u svezi kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz nehaja - kazala je Sandra Poljak Jurinčić, glasnogovornica PU zadarske.

O svemu je obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo za mladež i Centar za socijalnu skrb.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno