Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Jače za Mladenku, spremnije za pobjedu

18.02.2011. 23:00
Jače za Mladenku, spremnije za pobjedu


Prošli vikend nakon dulje stanke krenula su i oba županijska muška prvoligaša. A već ovaj tjedan imaju pauzu


Ekipa trenera Roberta Kresoje prošli je vikend  u Osijeku odigrala dvije utakmice u kojima je osvojila jedan bod. Odbojkaški sastav  Zadra s tim skromnim  prošlotjednim bodovnim prinosom trenutačno tako ima  utakmicu više i s 24 boda na  diobi je šestoga i sedmoga  mjesta, a Kostrena, s kojom se  Zadranke susreću sutra u svomu Višnjiku u 16 sati u susretu  18. kola, s 31 bodom četvrta je  na ljestvici. Na utakmici s Kostrenom sastav trenera Kresoje bit će jači za Mladenku  Vrkić, koja prošli tjedan zbog  posla nije mogla u Osijek.
– Izostanak Mladenke Vrkić  bio je za nas veliki hendikep –  kaže Amy Lovrić, iskusni Zadrov libero ili pucač, već prema potrebama ekipe.
– U nedjelju bismo mogli  dobiti jer smo doma i jače smo  za Mladenku. Iako su one  dobra ekipa, potrudit ćemo se  dobiti, a puno nam znači domaći teren – rekla je Lovrić.
U sastavu Zadra Mladenka  Vrkić veliko je pojačanje u  drugomu dijelu prvenstva nakon što se vratila iz Rijeke.  Vidi se kako su treninzi i  igranje u godinama najsnažnijoj hrvatskoj ekipi donijeli  ploda te kako se igra bivše  Zadrove kapetanice podigla  za barem jednu stepenicu više.  S njom takvom, okretnijom,  snažnijom i poletnijom, sastav  Zadra bitno je sigurniji i sigurno ima dostatnu kvalitetu  za pobjedu protiv Kostrene. A  zadnja dva vikenda donijela  su i dobru igru mlade Hane  Kilijan, koja za poznavatelje  odbojke nije nikakvo iznenađenje premda je Kilijan kao  igračica 1997. godišta daleko  najmlađa u sastavu. U nedostatku pune probojnosti ostalih pucača svoju je prigodu  više nego iskoristila i zaslužna  je jako za bodove koje su  igračice Zadra u zadnja dva  vikenda osvojile te vjerujemo  kako će joj trener Kresoja  prigodu dati i u ovom susretu.
Prošli vikend nakon dulje  stanke krenula su i oba županijska muška prvoligaša. A  već ovaj tjedan imaju pauzu.  Liga koja ima samo osam klubova, s ovakvim rasporedom,  kao da je liga koju je ustanovio netko neopisivo lijen.  Nakon svakogodišnjih odustajanja klubova iz Prve lige, jer  su njezini troškovi veliki, trebalo bi vjerujemo razmisliti o  reorganizaciju sustava odbojkaških natjecanja, barem za  muškarce. Kako bi sve skupa  izgledalo ozbiljnijim. Stanje u  hrvatskoj odbojci pomalo se  sređuje pa vjerujemo kako  bismo i tu mogli brzo dočekati  neki kvalitetni pomak.
Goran i Zadar u desetom  kolu lige, a u svojoj osmoj  utakmici zaslužili su u gostima  po bod. Goran u Kaštelima  protiv Mladosti napravio je  veliko iznenađenje jer je u  cijelomu prvom dijelu osvojio  samo bod a sada je kod jedne  od najjačih momčadi lige s  gostovanja donio isto toliko.  Zadar je protiv Gornje  Vežice, prošlogodišnjega superligaša, također napravio  dobar posao u gostima iako je  propustio veliku prigodu za  sva tri boda, a drugi je definitivno prosuo. Početak  muške lige je jako dobar, a u  razgovoru vidimo kako i jedan  i drugi sastav već razmišljaju o  međusobnom susretu koji će  se dogoditi u četvrtomu kolu  drugoga dijela kada će Zadar  u Bibinje. Dotada za zagrijavanje nakon propuha u drugom kolu Bibinjce čeka gostovanje u Vukovaru, a Zadar  domaća utakmica s Rovinjom.
 


Prva HOL (ž)




Rezultati 17. kola: Šibenik –  Marina Kaštela 2:3, Mladost II –  ŽOK Osijek 1:3, Poreč – Rovinj  3:0, Nova Gradiška – Split 1700 II  3:0, Kostrena – Marčana 3:1, AOK  Osijek – Zadar 3:2, Drenova –  Dubrovnik 3:1.
M. Kaštela 46, Poreč 45, ŽOK Osijek 42, Kostrena 31, Šibenik 30, Split 1700 II, Zadar 24, Rovinj 22, N. Gradiška, Mladost II 21, Marčana 18, AOK Osijek 15, Dubrovnik 3
U 18. kolu igraju: Marina Kaštela –  Drenova, Dubrovnik – AOK Osijek, Zadar –  Kostrena (nedjelja, 16 sati), Marčana –  Nova Gradiška, Split 1700 II – Poreč, Rovinj  – Mladost II, ŽOK Osijek – Šibenik.