Perinović: Nećemo se unaprijed predati

Slika korisnika admin
Sebastian GOVORČIN
TEŠKA MISIJA - Ivan Mijolović

Nimalo lagan zadatak očekuje rukometaše Zadra u 15. kolu. Momčad pred  kojom je nastavak grčevite borbe za ostanak i koja je do sada  utržila svega šest bodova,  večeras (subota) će se, s početkom u 19 sati, ogledati sa  Spačvom - jednim od favorita  Prve HRL. Iako Vinkovčani  trenutačno zauzimaju visoku,  drugu poziciju na ljestvici, u  rukometnim se krugovima pitaju "kako to da se sastav s  imenima poput Kuže, Šunde,  Pahanića i Pongračića u jesenskom dijelu nije prošetao Prvenstvom?". Drugi pak kažu:  "Plasman u rang više vjerojatno  im ne odgovara zbog loše financijske situacije, pa se stoga  nigdje ne žure". Spomenuta nagađanja oko ambicija Slavonaca samo su potvrda njihove kvalitete, a samim time i superiorne uloge u srazu 15. kola. Nje je  svjestan i Romano Perinović,  trener Zadra, međutim, najavu  će utakmice - u sportskom duhu  - započeti riječima:

- Nećemo se unaprijed predati, bez obzira što je Spačva  favorit. Pokušat ćemo što bolje  odraditi obranu, a potom iz polukontri i kontri pokušati iznenaditi momčad koja igra  nešto sporiji rukomet. Pritom  će nam od velike važnosti biti i  podrška vratara.

Vratare spominjete u  množini. Znači li to da će priliku u Vinkovcima dobiti i Damir Bobanović, čije usluge niste  koristili u prošlotjednom srazu  s Kaštelima?

- Tada sam tako procijenio,  no on je zdrav i spreman dati  svoj doprinos. A koliko će braniti Cota, a koliko Bobanović,  to će ovisiti o razvoju situacije  na parketu. Još je prerano i za  govoriti o tome tko će biti prvi  vratar. Odluku ću donijeti neposredno pred utakmicu.

Što je s ostatkom momčadi?  Predstavit ćete se s kompletnim  ili pomlađenim sastavom?

- U sastavu neće biti ozlijeđenog Šime Humbolta, odnosno Ivana Lukežića, dok na  ostale možemo računati. Lukežić se nažalost nije pokazao u  očekivanom svjetlu, nije odradio dovoljan broj treninga, te  ćemo sljedeći tjedan razmisliti o  njegovom daljnjem angažmanu. Postoji mogućnost da mu se  zahvalimo na suradnji, a priliku  damo onim igračima koji je zaslužuju svojim kontinuiranim zalaganjem.

Posljednji dvoboj današnjih  suparnika dogodio se u listopadu, kada je zaostali susret  drugog kola završio podjelom  bodova (34:34). S istim ishodom Zadrani bi bili više nego  zadovoljni.

Raspored 15. kola: Spačva  Vinkovci - Zadar (subota, 19  sati), Osijek - Đakovo, Kaštela  Adriachem - Ivančica Ivanec,  Županja - Brod, Prelog - Mladi  rudar, Umag - Hrvatski dragovoljac, Senj Wallenborn -  Crikvenica.

 

Zadranke nastavljaju u Metkoviću

Utakmicom 12. kola u Metkoviću (subota, 14 sati) rukometašice Zadra nastavljaju natjecanje u Drugoj ligi. Zadranke su  jesenas u devet utakmica osvojile  četiri boda, a dvoboj s Metkovićem bit će derbi začelja.

U 12. kolu igraju: Metković -  Zadar (subota, 14), Trogir - Orkan, Sinj - EMC Split, Knin -  Vranjic, Kaštela i Makarska slobodni.

Sinj, EMC Split 16, Vranjic 15, Knin, Kaštela, Orkan 9, Makarska 8, Zadar 4, Metković 2, Trogir 0

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno