Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prva lekcija iz loptanja na vodi

18.02.2011. 23:00
Prva lekcija iz loptanja na vodi


U sklopu programa zamišljenog u svrhu upoznavanja i razvijanja sklonosti prema nekom od sportova, tridesetak mališana iz Dječje sportske škole “Loptica” prekjučer je posjetilo bazen na Višnjiku. Praćeni pogledima roditelja, šestogodišnjaci u društvu trenera Marinka Miočića i Josipa Dadića s nestrpljenjem su iščekivali dolazak “barbe koji će im pričati o novom sportu”.
“Ovo ti je sigurno plivanje” – udarajući kolegu laktom o lakat, dosjetio se jedan od predškolaca, a većina uglas prihvatila. I nisu pogriješili, barem po onom što su gledali u bazenu. No “barba” Goran Jovančević, u čijim su rukama bile dvije lopte, ubrzo je riješio sve nedoumice – na rasporedu je vaterpolo. Trener seniora VK Zadar pobrinuo se svojim posebnim gostima pružiti neke od njima zanimljivih informacija o loptanju na vodi.
Djeca iz “Loptice” tijekom godine kroz igru uče o 15 sportova, a u istom razdoblju posjete i 10 zadarskih klubova. Cilj ovakvih druženja je bolje upoznavanje polaznika sa sportovima, odnosno lakši odabir na temelju iskazanih afiniteta.
– Većina djece koja su posjetila bazen sljedeće godine odlazi u školu, pa će se do tada trebati odlučiti što će trenirati. Na ovaj način djecu usmjeravamo u nastavak bavljenja sportom, a njima i njihovim roditeljima olakšavamo odabir. Kada dijete vidi neki sport, onda će se prije odlučiti za njega. Na kraju su djeca ta koja po svojim željama biraju što će trenirati – kazao je Marinko Miočić, vlasnik i jedan od trenera u “Loptici”.
U nadi da će dio mališana dogodine upisati školu vaterpola, treneri i pomladak VK Zadar svoje su goste ispratili prigodnom darovima – slatkišima.