Bruschetta, a i Kornat i Pet bunara, ove su zime ponudili do sad neviđen odnos cijene i kvalitete
Restoran Bruschetta od svog osnutka mijenja gastronomsku sliku Zadra i navike ne tek turista, već i Zadrana. Ova je zima bila poprište istinskih napora i bitaka za održanje u poslu, ali i privlačenju Zadrana restoranu. U tome nije sudjelovao tek Božo Vedrić sa svojim osobljem i Bruschettom, već i nekoliko drugih lokala na Poluotoku koje smo i pratili u tim nastojanjima.
Trenutačno je uz već poznate akcije, menije po povoljnim cijenama, tjedne posvećene pojedinim specijalitetima, aktualna još jedna lijepa suradnja domaćeg ugostitelja i domaćeg proizvođača kakve uvijek pozdravljamo i prepoznajemo.
Bruschetta, naime, četvrtkom navečer ima večere u kojima predstavlja specijalitete od (blago) sušenih i mariniranih Cromarisovih brancina i podlanica, specijaliteta pogodnog i za hladnu nepripremljenu konzumaciju, ali kojima je chef Bruschetine kuhinje Dalibor Pavlović udahne novu dušu.
Uglavnom čeka vas predjelo od sušenih i mariniranih brancina i podlanica s tostom, rikotom, grana padanom, maslinovim uljem… Juha je pak pravo iznenađenje i jedna od najboljih koju smo probali u ovom gastronomski bogatom zimskom periodu, kada je kreativnost i dobra cijena nadmašivala, nažalost, mogućnosti i navike mnogih, ali ipak i izmamila za zimu prstojan broj Zadrana k svojim ugostiteljima.
Juha od boba s dimljenom oradom i brancinom stvar je na kojoj Pavloviću valja čestitati i doma ju pokušati kopirati.
I za kraj i vrhunac – fuži sa sušenom rajčicom, mariniranim brancinom i podlanicom, flambirani tajnim sastojcima, među kojima su konjak i vino.
– Sve to uz čašu crnog ili bijelog vina Badela s, naravno, obuhvatom naših već čuvenih korlatskih ‘crnjaka’, nudimo za 100 kuna, uz ugodno večernje druženje tu u našem gradu, kojem svim tim akcijama nastojimo udahnuti život u ovom zimskom razdoblju, kazuje nam Božo Vedrić.
– Na sreću, u tome i uspijevamo.
Bruschetta, a kazat ćemo i Kornat i Pet bunara, ove su nas zime nizom akcija, ciljanih tjedana, povoljnih menija, tematskih večera, obradovali, nudeći u ovom nemilom vremenu možda i najbolji do sad viđen odnos cijene i kvalitete, truda i užitaka na ovdašnjim stolovima, doprinijevši, naravno, sebi i svom poslu, ali i ublažavajući mrtvilo zimskog Zadra.
Konačno, ono što kroz cijelo vrijeme raduje – približavanje domaćih proizvođača i ugostitelja.
najnovije
najčitanije
Ostali sportovi
mali nogomet
Sv. Ante Zrilić nekretnine vratio se u Prvu ligu
Zadar
OŠ Krune Krstića
NAGRADE ADDIKO BANKE Zadarske učenice najbolje u financijskoj pismenosti
Plodovi zemlje i mora
VINSKE KRONIKE
Počeo izlaziti prvi hrvatski vinski digitalni časopis, Vinske zvijezde
Ostali sportovi
Uspjeh ŠSD Jadran
Odbojkaši OŠ Bartula Kašića viceprvaci Hrvatske
Zadar
legendarni veslač
Održana komemoracija za Romana Bajla, zadarskog sportskog velikana
Crna Kronika
PU ZADARSKA
VOZAČ JE UHIĆEN Na Bilom Brigu mrtav pijan skrivio prometnu nesreću pa pobjegao, uhvaćen je
Zadar
NAVIJAČKA PJESMA
VIDEO Predstavljena ‘Diži se grade’, nova zadarska navijačka pjesma: ‘Nastala je iz ljubavi prema…’
Županija
obavijest hep-a
DONOSIMO POPIS Nekoliko ulica u Zadru i županiji dio petka bez struje
Plodovi zemlje i mora
NAJULOV
Ninov trofejni kantar
Županija
NEPRAVOMOĆNO