Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Četvrtak u Bruschetti za marinirane i sušene brancine i podlanice

18.02.2012. 23:00
Četvrtak u Bruschetti za marinirane i sušene brancine i podlanice


Bruschetta, a i Kornat i Pet bunara, ove su zime ponudili do sad neviđen odnos cijene i kvalitete
Restoran Bruschetta od svog osnutka mijenja gastronomsku sliku Zadra i navike ne tek turista, već i Zadrana. Ova je zima bila poprište istinskih napora i bitaka za održanje u poslu, ali i privlačenju Zadrana restoranu. U tome nije sudjelovao tek Božo Vedrić sa svojim osobljem i Bruschettom, već i nekoliko drugih lokala na Poluotoku koje smo i pratili u tim nastojanjima.
Trenutačno je uz već poznate akcije, menije po povoljnim cijenama, tjedne posvećene pojedinim specijalitetima, aktualna još jedna lijepa suradnja domaćeg ugostitelja i domaćeg proizvođača kakve uvijek pozdravljamo i prepoznajemo.
Bruschetta, naime, četvrtkom navečer ima večere u kojima predstavlja specijalitete od (blago) sušenih i mariniranih Cromarisovih brancina i podlanica, specijaliteta pogodnog i za hladnu nepripremljenu konzumaciju, ali kojima je chef Bruschetine kuhinje Dalibor Pavlović udahne novu dušu.
 Uglavnom čeka vas predjelo od sušenih i mariniranih brancina i podlanica s tostom, rikotom, grana padanom, maslinovim uljem… Juha je pak pravo iznenađenje i jedna od najboljih koju smo probali u ovom gastronomski bogatom zimskom periodu, kada je kreativnost i dobra cijena nadmašivala, nažalost, mogućnosti i navike mnogih, ali ipak i izmamila za zimu prstojan broj Zadrana k svojim ugostiteljima.
Juha od boba s dimljenom oradom i brancinom stvar je na kojoj Pavloviću valja čestitati i doma ju pokušati kopirati.
I za kraj i vrhunac – fuži sa sušenom rajčicom, mariniranim brancinom i podlanicom, flambirani tajnim sastojcima, među kojima su konjak i vino.
– Sve to uz čašu crnog ili bijelog vina Badela s, naravno, obuhvatom naših već čuvenih korlatskih ‘crnjaka’, nudimo za 100 kuna, uz ugodno večernje druženje tu u našem gradu, kojem svim tim akcijama nastojimo udahnuti život u ovom zimskom razdoblju, kazuje nam Božo Vedrić.
– Na sreću, u tome i uspijevamo.
Bruschetta, a kazat ćemo i Kornat i Pet bunara, ove su nas zime nizom akcija, ciljanih tjedana, povoljnih menija, tematskih večera, obradovali, nudeći u ovom nemilom vremenu možda i najbolji do sad viđen odnos cijene i kvalitete, truda i užitaka na ovdašnjim stolovima, doprinijevši, naravno, sebi i svom poslu, ali i ublažavajući mrtvilo zimskog Zadra.
 Konačno, ono što kroz cijelo vrijeme raduje – približavanje domaćih proizvođača i ugostitelja.