Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nedostajalo nam je malo sportske sreće

Autor: Roman Morović

18.02.2013. 23:00
Nedostajalo nam je  malo sportske sreće

Foto: Marin GOSPIĆ



Šibenik je zasluženo pobijedio. Borili smo se koliko smo mogli i drago mi je da smo pružili dostojan otpor u ovakvoj atmosferi. Našim igračima ne mogu ništa zamjeriti, jer su zaista dali sve od sebe – kazao je Perić


U taboru Puntamičana nakon poraza na Baldekinu osjetila se doza razočaranja, ali dobro znaju da se u sportu pobjeđuje i gubi. Ovo je bio jedan od onih slučajeva kada protivniku jednostavno treba stisnuti ruku, jer je bio bolji. I to su napravili.
– Šibenik je zasluženo pobijedio. Borili smo se koliko smo mogli i drago mi je da smo pružili dostojan otpor u ovakvoj atmosferi. Našim igračima ne mogu ništa zamjeriti, jer su, zaista dali sve od sebe. To se vidi i po broju prekršaja. Bila je vrlo borbena utakmica – kazao je Pero Perić.
Sportski direktor Puntamičana ponudio je vrlo jasnu analizu utakmice.
– Jednostavno, oni su zabijali, a mi nismo. Primili smo 90 poena. Nema se što reći o njihovom napadu, sve su pogodili. Mi nismo bili dovoljno koncentrirani na slobodnim bacanjima i to se vjerojatno odrazilo na cijelu našu igru. I njihovi zaštićeni igrači su odigrali odlično, imali su stopostotan šut. Naš David Škara je, također odigrao izvrsno, ali jednostavno je nedostajalo malo sportske sreće. Na kraju smo pokušavali dostići zaostatak, ali nikako nismo uspijevali zabiti odlučujući koš. Nismo imali ono malo potrebne sreće da bismo preokrenuli, primjerice, ni kod onog šuta Gligore za tricu za mogućih minus devet u posljednjoj minuti. Jezičac na vagi je ovaj put bio na strani protivnika, ali stvarno ne možemo umanjiti pobjedu Šibenika, jer su dali sve od sebe.
Pozitivno je to što se nakon ove utakmice, velikog uloga i visokih tenzija, neće vući nikakvi repovi oko suđenja ili drugih nesportskih stvari, što nije baš čest slučaj u hrvatskoj košarci i svakako je za pohvalu.
– Čestitam im na pobjedi i želim da uđu u Prvu ligu – sportski je kazao Perić.
A Sonik?
– Mi nastavljamo dalje. Moramo do kraja prvenstva odigrati fer i korektno. Tko zna, možda se i dogodi čudo pa oni negdje izgube utakmicu, ali teško. Prejaki su, pogotovo otkada su doveli Grgata.