Sportaš što poštuje obaveze

Slika korisnika admin
Autor: 
Trovratna elegancija - Seat Leon SC

Novi SEAT Leon SC - sportski coupe - samouvjereno ističe svoj osebujan karakter. Kompaktni automobil s troja vrata savršeno utjelovljuje jezik sportski ali ne zanemaruje ni funkcionalne karakteristike "svakdnevnog" automobila.

Leon SC opremljen je tehnologijom visoke kvalitete - infotainment sustav, inteligentni sustavi pomoći, lagani dizajn, posebno ugođena šasiju i najnovija generacija motora opremljena direktnim ubrizgavanjem goriva s turbopunjačem: TSI i TDI jedinice s obujmom od 1,2 do 2,0 litre, snage od 86 KS do 184 KS. 1,6 TDI motor sa 105 KS opremljen je "start/stop" sustavom i njegova prosječna potrošnja iznosi samo 3,8 litara na 100 kilometara, što odgovara količini CO2 od samo 99 grama po kilometru. Snažniji dizelaš, 2.0 TDI sa 150 KS i 320 Nm zakretnog momenta, troši samo 4,1 litaru goriva na 100 kilometara.

Kod TSI motora, Leon SC je zanimljiv s 1,4 TSI motorom. Jedinica snage nove generacije stvara 122 KS i isporuči 200 Nm zakretnog momenta. Motor dolazi sa "start/stop" sustavom i rekuperacijom u standardnoj opremi i troši 5,2 litara benzina na 100 kilometara, što iznosi do 120 grama CO2 po kilometru. Manji 1.2 TSI je dostupan u dvije verzije s 86 i 105 KS. Ponuda Leona dodatno je poboljšana s 1,4 TSI motorom snage 140 KS i maksimalnim zakretnom momentom od 250 Nm. Njegova prosječna potrošnja goriva iznosi 5,2 litara na 100 kilometara, s emisijom CO2 od samo 119 grama po kilometru.

Ovisno o varijanti motora, prijenos snage je s ručnim pet-stupanjskim ili šest-stupanjskim mjenjačem ili kompaktnim i lakim DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom. On svojih šest ili sedam brzina mijenja nevjerojatnom brzinom i iznimno je učinkovit. Funkcija krstarenja integrirana je u neke verzije kako bi se potrošnja goriva dodatno smanjila. Vozni postroj također igra ulogu u poboljšanoj dinamici novog SEAT Leona SC. Upravljanje održava smjer na profinjen i miran način, te nudi finu razinu povratne informacije, dok ovjes ublažava sve utjecaje neravnih površina.

Jednako kao i Leon s petora vrata, Leon SC dolazi u ponudi s Reference i Style opremama, kao i u sportskoj FR varijanti. Njegov dolazak na HR tržište očekuje se u ljeto 2013.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno