Klanac: Rad Grada s tvrtkama Bukovica d.o. o i Izgradnja Obrovac je čisti sukob interesa

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV
Moji politički oponenti ili ne znaju čitati ili namjerno izvrću podatke - Ante Župan

Inspektori Državnog ureda za reviziju obavljaju reviziju financijskog poslovanja Grada Obrovca za 2013. godinu. Revizija obrovačkih financija posljednji put je obavljena 2010. godine što je rezultiralo davanjem uvjetnog mišljenja.

Ovogodišnja kontrola dat će najbolji odgovora na prepucavanja na relaciji između obrovačke oporbe i gradonačelnika Ante Župana. Župan je često na meti oporbe pod optužbama kako se obrovačkim proračunom koristi kao vlastitom kasicom prasicom, te da se javnim novcem koristi za ostvarivanje političkih i privatnih ciljeva.

Godine optuživanja i prozivanja prvog čovjeka Obrovca nikada nisu s gradskih ulica prešle u sudnicu, što je uvijek potvrđivalo tvrdnje Župana kako se sve radi po zakonu.

Najnovije optužbe stižu od prvog čovjeka obrovačke oporbe HSLS-ovca Marka Klanca, koji je pritiskom na gradske službe informiranja, preko Agencije za zaštitu osobnih podataka, došao do iznosa kome sve Grad Obrovac duguje i koliko.

- Iz dobivenih podataka se vidi nenamjensko trošenje novca i to na projektima koje Obrovac uopće ne financira. Grad je Brodomerkuru dužan 763 tisuća kuna za izgradnju vodovoda u naselju Vrulje, koje su uplatili sami građani i Ministarstvo regionalnog razvoja. Rad sa tvrtkama Bukovica d.o. o i Izgradnja Obrovac je čisti sukob interesa, jer je gradonačelnik s njima povezan. Vlasnik Bukovice je Zoran Župan, a vlasnik Izgradnje Obrovac je Ivan Kozar, koji je gradio i renovirao hotel Porto u Zadru u vlasništvu Ante Župana, kaže Marko Klanac.

- Gradskom vijeću nije ništa prezentirano krivo. Moji politički oponenti ili ne znaju čitati podatke koji su im dostavljeni ili ih namjerno izvrću. Dojam da su dugovi veći proizlazi iz evidencije cjelokupnog iznosa kredita koje Grad Obrovac ima, a čiji anuiteti na naplatu dolaze u kasnijim razdobljima, ističe Župan.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno