Droga bila za osobnu uporabu, vagu ponio da ga ne prevare

Slika korisnika admin
marihuana_trava
Tihomir V. kupio je na dan uhićenja 47,6 grama marihuane za osobnu uporabu

Zadranin Tihomir V. (39) nepravomoćno je jučer na Općinskom sudu oslobođen krivnje za preprodaju 63 grama marihuane. Njega su u listopadu 2014. godine u Zadru, nedaleko stana u kojemu živi, policajci zatekli s 47,6 grama te opojne droge, ali i s vagom za precizno mjerenje, dok je ostatak marihuane pronađen pretragom njegova stana.

U obrazloženju presude predsjednik Sudskog vijeća sudac Ante Bačić naveo je kako na suđenju nije nedvojbeno utvrđeno da je optuženi namjeravao preprodati toliku količinu marihuane.

- Utvrđeno je, pak, kako je Tihomir V. dnevno koristio tri do pet grama te droge. I njegova majka je u istrazi rekla kako on puši previše marihuane. S obzirom da je pretragom njegova stana pronađena količina koja odgovara njegovim potrebama za samo tri dana korištenja, za pretpostaviti je kako je tog dana, kada je uhićen, upravo kupio drogu za osobnu uporabu - istaknuo je u obrazloženju presude sudac Bačić, koji je podsjetio kako je Tihomir V. za suđenja kazao da je vagu za precizno mjerenje nosio sa sobom kako bi se osigurao da ga se pri kupnji marihuane ne prevari.

Iako na izricanju presude nije bio predstavnik tužitelja, Općinskoga državnog odvjetništva, nema sumnje kako će se oni žaliti na ovakvu presudu ovom optuženiku. U svojoj završnoj riječi tužitelj Josip Pedišić je, naime, rekao kako iz količine droge, koja je pronađena kod Tihomira V., kao i iz toga da je za uhićenja na ulici imao preciznu vagu, proizlazi da je tu količinu držao radi daljnje neovlaštene prodaje.

- Kada se tu još dodaju kolike su mu dnevne količine droge bile potrebne, a da je nezaposlen i iz obitelji skromnih prihoda, onda je jasno da se radilo o preprodaji droge - rekao je tada Pedišić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno