Do kraja veljače podnijeti zahtjeve

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
Za dječji doplatak
Autor: 
Dohodovni cenzus u prošloj godini povećan na 70 posto proračunske osnovice i u 2019. iznosi 2.328,20 kn prosječno mjesečno po članu kućanstva
arhiva Zadarski list
Zahtjeve je potrebno predati do kraja veljače

Korisnici doplatka za djecu do kraja ovog mjeseca trebaju podnijeti zahtjeve kako bi mogli bez prekida nastaviti primati doplatak i u  2019. godini. Uz zahtjev za ostvarivanje prava na doplatak za djecu nije  potrebno dostavljati dokaze o ostvarenom ukupnom dohotku kućanstva  korisnika doplatka za djecu od Porezne uprave, poslodavca, HZZO-a i  HZZ-a, osim potvrde poslodavca o svoti naknade koju je isplatio zbog  bolovanja na teret sredstava HZZO-a, potvrde Centra za socijalnu skrb o  ostvarenoj novčanoj naknadi roditelja njegovatelja ili njegovatelja te  udomiteljske naknade.

Svima koji zahtjev podnesu nakon 1. ožujka 2019. pravo se priznaje od  dana podnošenja zahtjeva, kao i onima koji podnose novi zahtjev. Iznimno, za novorođeno dijete pravo se priznaje od dana rođenja djeteta  ako je zahtjev podnesen u roku od mjesec dana od rođenja djeteta.

Podsjećamo da je dohodovni cenzus u prošloj godini povećan na 70  posto proračunske osnovice i u 2019. iznosi 2.328,20 kn prosječno mjesečno po članu kućanstva.

 
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno