U utorak kreće gradnja kata školske zgrade

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
nevidjane
Gradnjom kata neviđanska osnovna škola dobit će dodatnih 700 četvornih metara prostora

Uskoro kreću radovi na nadogradnji kata Osnove škole Vladimira Nazora u Neviđanima. Nakon čak deset godina čekanja školska zgrada konačno će dobiti svoj, projektom predviđeni kat.
- U utorak na sastanak u Općinu Pašman dolaze predstavnici izvođača radova i nadzora - tvrtke Pleter iz Novske i Kozina projekata iz Trilja. Tim danom, kad će nadzor izvođače uvesti u posao, započinje rok od 100 kalendarskih dana tijekom kojih svi radovi moraju biti privedeni kraju. Presretni smo što će se taj projekt konačno realizirati i što će učenici s područja općine Pašman napokon dobiti kvalitetne uvjete za pohađanje nastave, ističe pašmanska načelnica Maja Bašić.
Radovi nadogradnje kata bez PDV-a koštaju 3,30.288 kuna, a financiraju ih Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (75 posto) te Zadarska županija i Općina Pašman koje su se obvezale osigurati po 12,5 posto ukupnog iznosa.
Inače, Osnovna škola Vladimira Nazora u Neviđanima izgrađena je 1968. godine te se u nju nije ulagalo sve do 1999. godine. Te su godine, naime, započeli radovi na njenom renoviranju, a projektom je bila predviđena i izgradnja još jedne etaže pa bi škola raspolagala s ukupno 1.400 četvornih metara. Tom je prilikom čak izgrađeno i stubište, koje će, eto, nakon deset godina čekanja napokon biti dovedeno u funkciju. Tada se od podizanja na kat odustalo zbog nedostatnih financijskih sredstava, a škola koju pohađa 170 učenika iz svih mjesta općine Pašman, zadnjih deset godina raspolagala je prostorom od skromnih 700 četvornih metara.
- Dimenzije prostora u kojem se dosad odvijala nastava pokazale su se nedostatnima.
Problem je bio premala knjižnica, a nedostajali su i kabineti iz kemije, biologije, informatike i ostalih nastavnih predmeta. Gradnjom kata učenici će dobiti sve potrebne kabinete i knjižnicu. Ukratko, priliku za obrazovanje u uvjetima primjerenima 21. stoljeću. Velika je prednost i to što će realizacijom projekta biti omogućeno i odvijanje nastave u jednoj smjeni, napominje Maja Bašić.
Osim dodatnog školskog prostora površine 700 četvornih metara, pašmanski učenici uskoro mogu očekivati i gradnju školske sportske dvorane.
Dvoranu će financirati Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Kako nas je informirala načelnica Bašić, očekuje se da bi i radovi na ovom objektu mogli započeti vrlo skoro.
- Ministarstvo je već izabralo izvođača, riječ je o jednoj tvrtki iz Solina, a koliko je meni poznato još treba izabrati i nadzor, informirala nas je pašmanska načelnica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno