Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Izneseni planovi, kad će početi radovi?

Autor:

18.03.2009. 23:00
Izneseni planovi, kad će početi radovi?

Foto: Boris KUPČAK



Vijećnik SDP-a Jure Kožul postavio je pitanja o vodovodnoj mreži, poljskim putovima u Ražancu i saniranju odlagališta smeća zbog velikih količina azbesta. Kožul misli da je prostor dječjeg vrtića loš jer bi zaklanjao sunce školi i da je vrijeme da se počne rješavati asfalt i rasvjeta u Ražancu


 Na dnevnom redu sjednice ražanačkog Općinskog vijeća bile su tri točke: izvješće načelnika o radu Poglavarstva od protekle sjednice, aktualni trnutak u kojemu su vijećnici mogli postavljati pitanja, usvajanje zapisnika s prošle sjednice te rasprava i donošenje tržnog reda na tržnicama na malo u općini Ražanac.
Brojni planovi
U izvješću o radu Poglavarstva načelnik Općine Ražanac Dragutin Miočić je rekao da su od zadnje sjednice Općinskog vijeća imali pet sjednica Poglavarstva te je vijećnike upoznao sa zaključcima koje su donijeli, dok je na aktualnom trenutku rekao da su vođeni razgovori sa Zadarskom županijom, Hrvatskim cestama Zagreb, Županijskim cestama Zadar, Liburnijom, Vodovodom, Elektrom, Čistoćom i Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka.
– Ugovorili smo gradnju nogostupa za Ljubač i Krnezu, sadnice maslina su podijeljene, planirano je nasipanje poljskih putova u Radovinu, Rtini i Ražancu, zatim postavljanje rasvjete u Rtini, Ljubačkim Stanovima i Ražancu, a u izradi je i dokumentacija za dom u Podvršju. Dogovorili smo da jednom tjedno liječnik dolazi u Radovin, što će pomoći starijim osobama, i asfaltiranje ulica u općini Ražanac. U tijeku je izrada idejnog rješenja za sanaciju obalnog pojasa u Rtini, Ljupču i Ljubačkim Stanovima, a vodimo razgovore i o vodovodizaciji. Održana je javna rasprava i javni uvid za izmjene i dopune prostornog plana, a uskoro ide i rješavanje vodovodizacije u Radovinu, Jovićima i Stoićima. Radimo i dokumentaciju za mrtvačnicu u Rtini i Ražancu te proširenje groblja u Ražancu, rekao je Miočić, ističući da je u izradi i dokumentacija za dječji vrtić.
Nakon izvješća načelnika Dragutina Miočića vijećnici su postavljali pitanja. Tako je predsjednik Vijeća Općine Ražanac Božo Čolak upitao što je s katastrom u Radovinu i Ražancu te što je s lokacijskom dozvolom postrojenja za visoki napon i proširenjem groblja u Krnezi?
Azbest na odlagalištu
– Što se tiče katastarskih izmjera odrađen je dio na terenu i ugovori su potpisani. Izvođači radova rekli su da radovi počinju u srpnju ili kolovozu, a za Radovin u travnju ide natječaj za katastarsko mjerenje. Pitanje vezano uz visoki napon stoji, dokumentacija je riješena, ali Elektra zbog krize nema sredstava i to ćemo najvjerojatnije morati lobirati. Proširenje groblja u Krnezi pozdravljam i učinit ćemo sve da se problem riješi, odgovorio je Miočić.
Vijećnik SDP-a Jure Kožul postavio je pitanja o vodovodnoj mreži, poljskim putovima u Ražancu i saniranju odlagališta smeća zbog velikih količina azbesta. Kožul misli da je prostor dječjeg vrtića loš jer bi zaklanjao sunce školi i da je vrijeme da se počne rješavati asfalt i rasvjeta u Ražancu.
– Što se tiče dječjeg vrtića, da ste vi to riješili, mi ne bismo imali problema. Na putovima se radi, što sam i naglasio i kroz jedno vrijeme idu u realizaciju. Ražanac je asfaltiran i ovih dana će biti još radova. Odlagalište mi sami stvaramo i da je lako rješiv problem, brzo bismo ga riješili. Nakon napisa u novinama na teren je izišla inspektorica zaštite okoliša, što mi je drago, te napravila zapisnik. Razgovarao sam s direktorom Fonda za zaštitu okoliša Vinkom Mladineom i oni su zaduženi za sanaciju pa se nadam da će problem uskoro biti riješen, odgovorio je Miočić.
Vijećnik HSS-a Ivica Katić postavio je pitanje radi li se o predizbornoj kampanji i kada će početi radovi.
Vijećnika Nezavisne liste Božu Miletića zanimalo je kakva je situacija s projektom sportske dvorane i može li ga dobiti na uvid, jer ako dvorana nema zadovoljavajuće mjere, ne vrijedi je ni graditi, kaže Miletić.
– Dvorana u Ražancu radit će se prema modelu dvorane u Sukošanu i za sada nemamo projektnu dokumentaciju. Volio bih i ja da to bude dvorana u kojoj će se moći igrati rukomet i nogomet, odgovorio je Miočić.
U trećoj točki, prijedlogu tržnog reda, načelnik je rekao da je ovih dana kupljeno deset štandova koji će biti postavljeni na tržnicu.