Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mlađi za iskustvo, seniori za norme

Autor: Čedo Fabulić

18.03.2010. 23:00
Mlađi za iskustvo, seniori za norme

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon kadetsko/juniorskog prvenstva Hrvatske u skokovima u vodu Zadar će sljedeća tri dana biti domaćin najboljim seniorima Hrvatske. Organizator trodnevnog mitinga na bazenu na Višnjiku je Hrvatski savez skokova u vodu, pokrovitelj je Grad Zadar, a domaćin i priređivač natjecanja je KSV Arno. Na konferenciji za medije, koju je otvorio Vjeko Bubić, predsjednik KSV Arno, nazočnima se još obratio trener Arno Longin te dvoje natjecatelja Nikolina Tokić i Dora Smolić koje će osim pojedinačnog dijela zajedno nastupiti u sinkroskokovima.
Kako je naglasio Longin očekuje se nastup 25 skakača i skakačica (tri discipline) iz pet hrvatskih klubova, Dive (Zagreb), Trešnjevka (Zagreb), Feniks (Zagreb) te Zadra i Arna.
Osim ove dvije natjecateljice za Arno će nastupiti još dvojica juniora, Josip Karuc i Roko Čirjak.
– Naš klub očekuje barem pet odličja – kaže Longin.
Od članova Zadra nastupit će aktualni prvak Hrvatske Šime Perić od kojeg se očekuju odličja u sve tri discipline i, naravno, titule prvaka. Zadar će predstavljati i perspektivna Marcela Marić. Osim titule prvakinje Hrvatske zadarska Kanađanka Nikolina Tokić je zaželjela i ostvarenje normi na dasci 1 i 3 m za međunarodna natjecanja, odnosno normi za EP i SP.


 PROGRAM


Petak
Od 18.30: Sinkro skokovi seniori i seniorke.
Subota
Svečano otvorenje natjecanja u 17.
Od 9.30-13 i 17.30-20.30: daska 1 i 3 m.
Nedjelja
Od 9.30-13: toranj seniori i seniorke.