Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Poljoprivrednici će morati popravljati svoje objekte

Autor: Katina Vrsaljko

18.03.2010. 23:00
Poljoprivrednici će morati popravljati svoje objekte

Foto: Vedran SITNICA



Osnovni cilj YTONGagro programa jest osloboditi vrijeme poljoprivrednog proizvođača da se bavi svojom osnovnom djelatnošću, a partneri YTONGagro programa mu omogućuju bržu i efikasniju realizaciju investicije i povrata sredstava iz EU fondova


U hotelu Kolovare jučer je u organizaciji tvrtke Xella porobeton održana prezentacija YTONGagro programa, programa pomoći u realizaciji gradnje gospodarskih objekata u poljoprivredi. Tema prezentacije je, između ostalih, zanimala i Ivicu Katića, pročelnika Upravnog odjela Grada Zadra za poljoprivredu i razvoj otoka i Gordana Marinovića, predsjednika Zadružnog saveza Zadarske županije.
Prezentaciju su držali Snježana Turelija, voditeljica marketinga u tvrtki Xella porobeton, Kristijan Mavrek, konzultant za IPARD program, Ranko Novak, voditelj prodaje u tvrtki Xella porobeton koji je govorio o YTONG sustavu gradnje, dok je Josip Bacinger iz tvrtke Kaja consulting je prisutne upoznao s izradom poslovnog plana.
Kako kaže Turelija, YTONGagro je namijenjen poljoprivrednim gospodarstvima, obrtima, obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima te malim i srednjim tvrtkama kako bi brže i jednostavnije realizirali svoju poslovnu ideju.
– Po fiksnoj i povoljnijoj cijeni korisnici ovog programa tako mogu dobiti sve na jednom mjestu – nabavu i isporuku građevinskog materijala, izradu projekta i brzu i ekonomičnu gradnju i to sve zahvaljujući našoj širokoj mreži partnera, kazala je Turelija.
Kako je dodala, povoljniji građevinski materijal i usluge u okviru YTONGagro programa dobro se poklapaju u ulazak Hrvatske u EU jer će ionako mnogi hrvatski poljoprivrednici morati svoje objekte usklađivati s europskim standardima, za što će biti potrebne preinake ili ponovne gradnje njihovih objekata.
Kako je rečeno na prezentaciji, osnovni cilj YTONGagro programa jest osloboditi vrijeme poljoprivrednog proizvođača da se bavi svojom osnovnom djelatnošću, a partneri YTONGagro programa mu omogućuju bržu i efikasniju realizaciju investicije i povrata sredstava iz EU fondova.