Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šimičević novi-stari predsjednik, Arbanasi i Benkovac punopravni članovi

Autor: Andrija Prović

18.03.2010. 23:00
Šimičević novi-stari predsjednik, Arbanasi i Benkovac punopravni članovi

Foto: Filip BRALA



U prostorijama Rukometnog saveza Zadarske županije jučer je održana Izborna skupština na kojoj je odlučeno da će Rade Šimičević i dalje obnašati dužnost predsjednika Saveza. Uz odluku o izboru novog-starog vodstva, 20 rukometnih djelatnika raspravljalo je, između ostalog, o novčanom i materijalnom poslovanju Saveza, a kao jedna od glavnih točki dnevnog reda našla se i odluka o prijemu novih članova. RK Arbanasi i RK Benkovac tako su primljeni u punopravno članstvo RSZŽ.
Nakon uvodnih riječi, Rade Šimičević osvrnuo se na minuli, jednogodišnji rad Saveza istaknuvši kako je u spomenutom razdoblju RSZŽ značajno doprinio održavanju značajnih sportskih manifestacija.
– U prošloj godini sudjelovali smo u organizaciji kvalifikacijskog dvoboja hrvatske rukometne reprezentacije u Zadru, odnosno drugog kruga Svjetskog prvenstva, a za dobar rad dobili smo i pohvale od Hrvatskog rukometnog saveza. Nadamo se da ćemo i ubuduće biti u prilici organizirati slična događanja – naglasio je Šimičević.
Nakon jednoglasnog izbora novih članova, Arbanasa i Benkovca, najviše se polemike vodilo oko popularizacije i omasovljenja rukometa u Županiji. Ipak, svi sudionici skupa bili su jednoglasni i u stavu kako djecu treba usmjeravati prema rukometu već od osnovnoškolskog uzrasta, ali i da naglasak treba staviti na osposobljavanje kvalitetnog kadra. Grgo Peronja, član uprave Zadar Slada, primijetio je da Zadar nažalost nema odgovarajući sportski objekt koji bi bio prepoznatljiv po rukometu te da bi Savez trebao poraditi i na tom pitanju.
Za dopredsjednika saveza izabran je Marin Tomić, dok su članovi Upravnog odbora za sljedeće četiri godine postali Rada Antić, Stipe Bjeliš i Krešimir Donđivić. Nadzorni odbor saveza činit će Paulina Kulaš, Ivica Čavar i Antun Bakija.