Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Surać: Pobijediti kako znamo i umijemo

Autor: Drago Bajković

18.03.2010. 23:00
Surać: Pobijediti kako znamo i umijemo

Foto: Vedran SITNICA



Smatram da će Zadar u subotu pobijediti, nije važno s koji rezultatom, važno je da “krvavih koljena” izađemo s travnjaka nakon devedeset minuta sretni što smo osvojili prvi trobod ovoga proljeća, kazao je Surać


Zadar još nije poražen u proljetnom dijelu prvenstva i to je svakako hvale vrijedna spoznaja. Ali, nije nikoga ni pobijedio u prethodne tri utakmice. Prošloga tjedna izabranici Dalibora Zebića napravili su u Maksimiru iznenađenje kola, sačuvali su nedirnutu mrežu i u Zadra se vratili s bodom više na svojem kontu. Kao i nakon utakmice na Šubićevcu, tako se i sada nakon ove na Maksimiru očekuje potvrda tog boda pobjedom protiv Međimurja. Protiv Karlovca se nije uspjelo, Čakovčane se iščekuje s nestrpljenjem. Kapetan momčadi sa Stanova Jakov Surać zbog nezgodnog udarca u koljeno koje je primio protiv Karlovca nije nastupio protiv “modrih”, ali je svoje suigrače bodrio iz lože maksimirskog stadiona.
– Bilo je ugodno tog dana u maksimirskoj loži. Nakon petnaestak minuta igre sam rekao da ćemo ako ovako nastavimo uzeti bod Dinamu i na kraju smo u tome uspjeli. Mamić je sjedio nekoliko mjesta od nas i svjedočio sam njegovoj ljutnji kada je već u prvom poluvremenu napustio ložu – kazivao je jučer Surać.
– Dinamo je protiv nas bio jednostavno bezopasan, a za to su zaslužni moji suigrači koji su tog dana istrčali na Maksimiru. Čim smo uspjeli u prvom poluvremenu sačuvati svoju mrežu znao sam da će u nastavku igrači “modrih” nervoznije krenuti prema našim vratima, a to je automatski povećalo naše šanse. Odlično smo stajali na terenu pridržavajući se svega dogovorenog i to je moralo rezultirati ovim uspjehom.
Još da je priznat zgoditak Terkeša?
– Ostalo je visjeti u zraku je li se radilo o zaleđu ili nije. Dojma sam da je Terkeš bio u liniji sa suparničkim igračima, ali ne mogu to tvrditi izričito. Gdje bi nam bio kraj da smo pobijedili Dinamo na Maksimiru.
Čini se da Zadar ovoga proljeća igra lakše na gostovanjima nego na svojim Stanovima kada mora napadati suparnička vrata?
– Činjenica je da smo na ova dva gostovanja napravili dobar posao i uzeli dva boda. Međutim, moram biti iskren, volio bih da smo pobijedili Karlovac, a u Maksimiru izgubili. Jer računica je jednostavna, imali bi bod više na svom kontu. Smatram da protiv Karlovca nismo odigrali loše, uostalom pritisnuli smo goste na njihovu polovicu, ali nismo uspjeli zabiti iz 4-5 prilika. To nam se obilo o glavu kada su Karlovčani u samoj završnici prvog poluvremena zabili zgoditak. Žalimo za tom pobjedom protiv Karlovca, a na kraju moramo biti zadovoljni s bodom kojeg smo osvojili u samoj završnici utakmice.
Što treba napraviti protiv momčadi koje se na Stanove dođu braniti i prijetiti iz kontri?
– Karlovac se postavio čvrsto u sredini i tuda je jednostavno bilo nemoguće proći ili gurnuti kvalitetnu loptu do napadača. Trebali smo više iskoristiti igru po bokovima, ali s tim da se ne zabijamo do same korner zastavice, već da bočni igrači ili centriraju prije ili uđu u kazneni prostor i time stvore pomutnju u suparničkim redovima. Nadam se da ćemo te stvari demonstrirati već protiv Međimurja i dokazati da nam neće biti problem ni na svom terenu igrati protiv nikoga. Jednostavno smo odlično radili kroz ove pripreme i što je najvažnije osjeća se odlična atmosfera u momčadi. Ono što meni ulijeva dodatno samopouzdanje je to da se osjeća velika odgovornost svakog igrača prema zadacima koji su mu zadani. To je preduvjet za prave rezultate.
Međimurje je mjesto iza Zadra s istim bodovnim učinkom kao i prvoligaš sa Stanova?
– Zato je još važnije pobijediti Čakovčane jer time uzimamo bodove direktnom suparniku na ljestvici. Smatram da će Zadar u subotu pobijediti, nije važno s koji rezultatom, važno je da “krvavih koljena” izađemo s travnjaka nakon devedeset minuta sretni da smo osvojili prvi trobod ovoga proljeća. Sve ostalo neće biti važno. Naravno, moramo biti i oprezni jer nikoga pa ni Međimurje neće biti lako pobijediti – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Surać.