Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zanatsko-gospodarska zona “Vukovac” u funkciji sljedeće godine

Autor: Branko Božić

18.03.2010. 23:00


Budući da iz dana u dan kod investitora te posebno malih i srednjih poduzetnika iz Ražanca i njegovih sedam općinskih mjesta pa i šire raste interes za ulaganje u buduću zanatsko-gospodarsku zonu “Vukovac” smještenu u neposrednoj blizini Ražanca, ražanačke općinske vlasti pokrenule su opsežnu akciju da se u što skorije vrijeme ovaj gospodarski objekt stavi u funkciju. Tim povodom u općinskoj je vijećnici održano javno izlaganje Urbanističkog plana uređenja 16,7 hektara velike navedene zanatske zone. O svim potankostima kao i o svim planiranim sadržajima opširno i detaljno je govorio voditelj izrade UPU-a dipl. ing. Stephen Tony Brčić, inače djelatnik zadarske geodezijsko-projektantske tvrtke “Blok-Projekt” d.o.o. kojoj je povjerena priprema sve potrebne projektno-tehničke dokumentacije.
Kako je istaknuo općinski načelnik Dragutin Miočić, općina Ražanac će u ovaj projekt uz pomoć Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske uložiti značajna sredstva, u prvom redu za izgradnju komunalne infrastrukture vode, cesta, struje, telefona i ostalog.
– Ako bude sve išlo po planu vjerujemo kako će već tijekom naredne godine naša zanatsko-gospodarska zona “Vukovac” ugledati svjetlo dana. S obzirom da je riječ o zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske, a koje se nalazi trenutačno u posjedu Hrvatskih šuma-Šumarije Zadar, mi smo se već od ranije obratili sa zamolbom državnom Uredu za raspolaganje državnom imovinom, da se navedeno zemljište dodijeli Općini Ražanac. Navedeni Državni Ured i ostala državna tijela iskazala su veliko razumijevanje za našu namjeru da taj teren privedemo svrsi te su nam dali garanciju da ćemo u posjed dobiti zemljište o kojem je riječ. Svaki dan čekamo potvrdu o izvlaštenju i tu neće biti nikakvih problema, rekao je načelnik Dragutin Miočić.