Roditelji ponosni na svoje male talente

Slika korisnika admin
Filip BRALA
Koncert u Svečanoj dvorani Sveučilišta

Zadarska Osnovna glazbena škola Sv. Benedikta sinoćnjim je koncertom u svečanoj dvorani Sveučilišta obilježila Dan škole, koji je inače u ponedjeljak, 21. ožujka, na dan preminuća sv.Benedikta. S obzirom da je riječ o "mladoj" zadarskoj školi, koja je osnovana tek 2009. godine, ovo je drugi put da na jednak način obilježavaju Dan škole, a ujedno je i drugi put da organiziraju koncert izvan prostorija samostane Sv. Marije. Na koncertu se predstavilo oko 35 učenika od predškolskog pa do osnovnoškolskog uzrasta, a koncert je otvoren glazbenom igrom u izvedbi mališana predškolskog uzrasta.

Ova je glazbena večer potom ispunjena pjesmama u izvedbi školskog zbora, a zatim i pojedinačnim točkama na klaviru, gitari, violini, flauti, oboi, klarinetu i harmonici. Osim ovih solo točaka okupljene su oduševile i dvije duo izvedbe i to duo gitara i duo klarinet.

Ovi su mali izvođači oduševili brojnu publiku, osobito ponosne roditelje koji su s radošću promatrali svoje male talente. Iako je nekolicni ovo možda bio i prvi javni nastup, tremi nije bilo mjesta, a svoje uloge glazbenika svi su oni ozbiljno shvatili, ponijevši se poput pravih profesionalaca.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno