Josipović: Autorski hororari jedina korist od ZAMP-a

Slika korisnika admin
ivo josipovic
Medije koji su analizirali aferu optužio za neprofesionalizam - Ivo Josipović

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović opširno je u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" odgovarao na pitanja o "aferi ZAMP", ustvrdivši kako su mu autorski honorari jedina korist koju ima od ZAMP-a. Od autorskih honorara, kazao je, godišnje zaradi između 11 i 30 tisuća kuna brutto. Medije koji su analizirali aferu, naročito portal Index, optužio je za "neprofesionalno novinarstvo", rekavši da objavljuju "besmislice". Odbacio je uvjerenje kako je "moralno dvojbeno" da sudjeluje u odlučivanju hoće li njegov prijatelj dobiti neki posao.

Ničeg sumnjivog

"Kad je s Emporionom zaključen prvi ugovor, Marko Vojković i ja nismo još bili prijatelji. Ja sam i danas u poziciji da odlučujem o poslovima koje obavljaju moji prijatelji, ali važno je utječe li prijateljstvo na posao ili ne. Za takve situacije postoje jasni i objektivni kriteriji", kazao je Josipović, tvrdeći kako u "slučaju ZAMP" nema ničega sumnjivog. Na pitanje nije li čudno da Vojkovićeva sestra Sandra, koja je i Josipovićeva prijateljica, odlučuje o tome hoće li njezin brat dobiti neki posao, Josipović je priznao da na takve odnose "načelno treba paziti, jer su osjetljivi", ali i dodao da je Sandru Vojković u predsjedništvo HDS-a izabrala skupština, te da ne zna je li uopće bila na sjednici kada se odlučivalo o poslovima njezinu bratu Marku. Upitan zašto EPH nije ni spomenuo "aferu ZAMP", Josipović je uzvratio protupitanjem: "Koje bi ozbiljne novine to prenosile?" Želeći pokazati da se on i vlasnik EPH Ninoslav Pavić uzajamno ne štite, Josipović je podsjetio da je osobno tražio istragu za "aferu Kamensko", "a to se povezuje s nekim miljeom", ustvrdivši da će inzistirati na raščišćvanju "afere Kamensko" pokaže li se da je stečaj zloupotrijebljen za preuzimanje zemljišta na kojemu se grade stanovi.

Štulić će dobiti spor

Govoreći u sukobu s bivšim predsjednikom Mesićem, naglasio je kako Mesića osobno jako poštuje, ali da djelovanje bivšeg predsjednika treba biti usklađeno s Vladom i predsjednikom, te da njegov ured treba biti skromniji. Kazao je kako je predsjedniku Srbije Borisu Tadiću kazao da rehabilitaciju Draže Mihajlovića ne smatra dobrim potezom, ne odgovorivši što o tome misli Tadić.

Branimira Štulića, vođu rock-grupe Azra, Josipović je nazvao vrijednim i važnim umjetnikom, ali i kazao da naknadu za autorska prava ne dobiva jer nije član ZAMP-a, kao niti jedne druge agencije za autorska prava. No dodao je da zna da je Štulić pokrenuo sudski spor zbog krađe autorskih prava. "Ako je točno da je izdavač prisvojio Štulićeve pjesme, on će sudski spor dobiti", kazao je Josipović.

Sabor ne treba biti pokrovitelj Bleiburga
Predsjednik Republike Ivo Josipović protivi se saborskome pokroviteljstvu nad blajburškom komemoracijom, ali drži da svaka žrtva ima pravo na osobnu komemoraciju. "Treba jasno odvojiti osobni aspekt stradanja od načina kako se kao društvo odnosimo prema Drugome svjetskom ratu", kazao je Josipović u "Nedjeljom u dva". "Osobno ne bih glasao da Sabor bude pokrovitelj komemoracije na Bleiburgu, ali svaka žrtva ima pravo na ljudsku komemoraciju", kazao je Josipović.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika glas istine
Ništa novoga u ponašanju režimskih novinara sa prisavske maloumnice. Aco Stanković je je u skladu s željama posrnulog predsjednika države Ive Josipovića koji je uhvaćen s prstima u pekmezu i lažima odradio naručeni posao preglanje Josipovićevog lika i djela. Ovo nije prvi puta da je Ivo Josipović uhvaćen u sumnjivoj i nemoralnoj raboti, http://pollitika.com/fatalna-pogreska-ive-josipovica http://lupiga.com/vijesti/index.php?id=6643 a za čega će zahvaljujući činjenici da institucije kao što su policija, DORH, USKOK i Porezna uprava ne rade svoj posao proći lišo! http://pollitika.com/zamp-cekajuci-prava-pitanja http://pollitika.com/predsjednik-ivo-josipovic-u-korupcijskom-skandalu http://pollitika.com/josipovic-mudrinic-pet-milijardi-kuna-udruzeni-zlocinacki-poduhvat
Slika korisnika glas istine
Zanimljivo je kojom brzinom nestaju ovakvi članci sa naslovnice.
Slika korisnika glas istine
Evo odgovora na pitanje zašto će Ivo Josipović proći lišo: ZA KOGA postoje zakoni u ovoj državi? Samo za jadnike. Ne postoje za Katoličku crkvu, budući da se ona odavno ne pridržava ni Božjih zakona, pa što im onda znače državni. Otuda višegodišnje ignoriranje i zataškavanje pedofilije. Ne postoje za HDZ, jer za njih je godinama zakon bilo ono što im je govorio Ivo Sanader. Otud višegodišnja pljačka i uništavanje. A ne postoje ni za Mladena Bajića, državnog odvjetnika zaduženog za izbjegavanje zakona, a u posljednje vrijeme i za njihovo "bajpasiranje". Otud i propast pravnog sustava. http://www.index.hr/vijesti/clanak/zakoni-su-za-jadnike/605584.aspx
Slika korisnika huligan
Od njegove PRAVDE ništa u 26 miseci..lopov ko i ostali