Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Policija traga za vandalima koji su svoj “pečat” ostavili na Poluotoku

18.03.2012. 23:00
Policija traga za vandalima koji su svoj “pečat” ostavili na Poluotoku


U svom noćnom pohodu vandali su porušili zaštitnu ogradu gradilišta kod Trga Pet bunara, razbili izlog kioska Tisak u Medulićevoj ulici, te odvukli miješalicu za beton iz Perivoja Jelene Madijevke u dvorište Pomorske škole


U noćnom vandalskom pohodu sa subote na nedjelju policiji još uvijek nepoznate osobe napravile su dar-mar na potezu od crkve sv. Šime, preko Trga Pet bunara, u Medulićevoj ulici i dvorištu Znanstvene knjižnice.
Policija je dojavu o vandalizmu zaprimila u nedjelju ujutro nakon čega je evidentirano da je razbijeno staklo u izlogu kioska Tisak u Medulićevoj ulici. No kako nisu uspjeli stupiti u kontakt s odgovornom osobom, još uvijek se ne zna kolika je materijalna šteta zapravo počinjena. Jednako je i s procjenom štete koja je nastala zbog rušenja zaštitne ograde na gradilištu na Poljani Šime Budnića koju su vandali bacili na pod. Tragovi noćnog divljanja vidljivi su i na Trgu pet bunara, s kojeg se ulazi na gradilište u Perivoju kraljice Jelene, a najvjerojatnije je otud odnesena i zidarska miješalica koja je odbačena una prakirno mjesto kod Pomorske škole. Vandalizam subotnje večeri na Pouotoku, koji se u većini dosadašnjih slučajeva pokazao kao posljedica pijančevanja mladih Zadrana na javnim površinama, na žalost je postao uobičajena pojava kojoj očito nitko ne može stati u kraj.
No noćnih nereda bilo je i u Benkovcu, gdje su se u nedjelju oko četiri sata verbalno i fizički sukobila dvojica muškaraca. U okršaju je sudjelovao 34-godišnjak kojem je izmjereno nešto više od jednog promila alkohola u krvi, a deblji kraj izvukao je 27-godišnji Benkovčanin koji je nakon odmjeravanja snaga šakama sa sedam godina starijim muškarcem zatražio liječničku pomoć u benkovačkom Domu zdravlja.


Ninjanin izvrijeđao sutkinju




Zadarska policija prekršajno je prijavila 49-godišnjeg Ninjanina koji je u petak prijepodne u prostorijama Ureda Općinskog suda u Ninu verbalno napao 37-godišnju sutkinju. Povod se još utvrđuje.