Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Hoće li suđenje napokon započeti!?

Autor: Minja Gugić

18.03.2013. 23:00
Hoće li suđenje napokon započeti!?

Foto: PIXSELL



Suđenje bi danas trebalo započeti što znači da je moguće da bude pročitana optužnica i da se šestoro optuženih prvi put javno mogu izjasniti o tome smatraju li se krivima za višemilijunske prijevare u kupnji skupocjenih automobila i plovila


Ukoliko se nešto nepredviđeno ne dogodi, danas je na Županijskom sudu u Zadru zakazan početak sudskog procesa u aferi leasing.
Naime, kao što je javnosti poznato, početkom prošlog mjeseca u veliku sudnicu Županijskog suda pred sutkinju Enku Moković sjeli su optuženici i njihovi branitelji, no već je na početku bilo jasno kako od početka suđenja neće biti ništa jer su odvjetnici zatražili razdvajanje kaznenog postupka u odnosu na Antu Kurtovića što je i prihvaćeno. Samo njemu se na teret stavlja 58, od sveukupno 65, kaznenih djela “nabrojenih” u optužnici pa se zbog 51 kaznenog djela tih prijevara, Županijski sud proglasio nenadležnim. Njemu će se zbog toga suditi na Općinskom sudu u Zadru. Potom je uslijedila “rasprava” o zakazivanju termina ročišta, odnosno početka suđenja jer je teško bilo uskladiti obveze velikog broja odvjetnika.
Tako da bi danas, napokon suđenje trebalo započeti što znači da je moguće da bude pročitana optužnica i da se šestorica optuženih prvi put javno mogu izjasniti o tome smatraju li se krivima za višemilijunske prijevare u kupnji skupocjenih automobila i plovila.