Memorijalni centar čekat će neka bolja vremena

Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Ponosan sam što ćemo graditi zavjetni križ za sve žrtve Škabrnje - Davor Fabijanić

Pod pokroviteljstvom Općine Škabrnje a u organizaciji Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata grada Paga i škabrnjske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u subotu će se na Ražovljevoj glavici u Škabrnji, uz put koji će prolaziti uokolo budućega Memorijalnog centra, izgraditi križ u suhozidu.

Na izgradnji kamenog križa u Škabrnji nazočit će i general Ante Gotovina, već od 9.30 sati kada i započinje akcija izgradnja križa u suhozidu koja će potrajati oko tri sata.

Puk Škabrnje, nakon dvadeset i jedne godine od strašne tragedije koja je zadesila ovo mjesto, želi zajedno sa svim dobronamjernim i plemenitim hrvatskim domoljubima izgraditi križ u suhozidu na legendarnoj Ražovljevoj glavici u Škabrnji, na mjestu budućega Memorijalnog centra.

- U ovoj akciji sudjeluju članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata s područja cijele Zadarske županije, mještani Paga, Raba i Kolana, te mještani i članovi UHDDR-a Općine Škabrnja i ostalih škabrnjskih udruga, nabrajao je načelnik Škara.

Izgradnju kamenog križa predvode iskusni graditelji u kamenu, članovi UHVDR-a Pag, braniteljske udruge koja je već inicirala i izgradila nekoliko križeva u suhozidu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno