Zastavice se ne smiju voziti na taksiju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Možda ste ovih dana na zadarskim prometnicama  uočili taksije "okićene" crvenim reklamnim zastavicama i ostali  blago rečeno zatečeni jer koliko znate - nije nikakvo prvenstvo "u  điru".

Naravno da nije, već taksisti malo dodatno zarađuju kršeći Odluku o isticanju reklama na autotaksi vozilima koje je zadarsko Gradsko vijeće donijelo još sredinom veljače prije pet godina.

Naime, prema Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu definirano je da svaka jedinica lokalne samouprave može samostalno,  svojim propisima i odlukama utvrditi organizaciju obavljanja autotaksi prijevoza, njihova stajališta i način njihova korištenja, potom  broj sjedala u taksiju te druge uvjete koji se odnose i na izgled i na  opremu automobila.

- Tako je i prije pet godina na Gradskom vijeću donesena Odluka  o kompletnoj organizaciji autotaksi prijevoza na području grada. U  sklopu ove Odluke propisan je i izgled autotaksi vozila i isticanje  reklamnih poruka. U našoj odluci stoji da autotaksi vozilo mora biti  bijele boje, a reklamne poruke se mogu koristiti do najviše 50 posto  ukupne površine vozila što bi značilo najviše dvije bočne strane ili  pak, prednja i stražnja strana taksija. Dakle, reklamne poruke na  autotaksi vozilima mogu se koristiti u obujmu i sadržaju kako je  propisano, a što se konkretno, zastavica tiče - budući da nisu propisane, ne bi se smjele koristiti - pojasnio je Ivica Katić pročelnik  Upravnog odjela za gospodarstvo i obrtništvo Grada Zadra.

No, kako je dodao Katić, upravo je u tijeku izrada nove odluke, a  njezin prijedlog planira se staviti na dnevni red Gradskog vijeća već  na sljedećoj sjednici.

- Dakle, već će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća o ovoj temi raspravljati. Držim da je bitno naglasiti da smo upravo prije desetak dana pokrenuli široku javnu raspravu o ovoj problematici, a u  proceduru izrade nove odluke uključili smo i sve zainteresirane  stranke. Od strane Grada Zadra upućen je poziv i zadarskoj Županijskoj komori i Udruženju zadarskih obrtnika da se aktivno  uključe sa svojim konkretnim prijedlozima, mišljenjima i sugestijama kako bismo što više unaprijedili autotaksi prijevoz u našem gradu - naglasio je pročelnik Katić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno