Gdje je toliko ženskih duša, ne može biti dosadno

Slika korisnika admin
Autor: 
Iva PERINČIĆ

Lavice, Oštrige, Tratinčice, Babe, Bulin - samo su neka od imena dvanaest ekipa koje su se u subotu prijepodne natjecale na turniru u boćama na terenu Boćarskog kluba Brodarica.

Riječ je o tradicionalnom Memorijalnom turniru "Mirjana Marić" kojeg su i ove godine organizirale poznate zadarske Relaksice odnosno, Društvo za sportsku rekreaciju Relaks iz Zadra u spomen na svoju prerano preminulu članicu.

- I ovaj boćarski turnir samo je jedan u nizu naših akcija i manifestacija koje organiziramo i na kojem uvijek sudjeluje puno naših članica, ali i gošći iz drugih krajeva. Tako su s nama danas ovdje i naše kolegice i prijateljice iz Knina, Promine, Nina, Turnja, Privlake, Bokanjca, Zemunika... Sveukupno nas je pedesetak u dvanaest ekipa - rekla je Katja Pijaca dugogodišnja voditeljica i predsjednica DŠR Relaks.

Turnir je simbolično otvorio i jedini muškarac među njima, Tomislav Ćurko u ulozi predsjednika Županijskog boćarskog saveza, inače direktor zadarske Čistoće.

Kao i uvijek kada su zajedno, Relaksicama nije bitno natjecanje. Iako su se na kraju natjecanja i turnira dijelile medalje - zlatna, srebrna i brončana, njima, kao i uvijek, najvažnije je bilo druženje u prekrasno, toplo i sunčano subotnje prijepodne uoči dolaska proljeća te kretanje i relaksacija.

Jer, one traju i zajedno su već više od 20 godina i okupljaju žene od 30 pa do čak 85 godina. Obavezno vježbaju dva puta tjedno na dvije lokacije, ali osim što sudjeluju na raznim manifestacijama diljem Županije, zajedno često organiziraju izlete i putovanja ne samo u Hrvatskoj već i inozemstvu.

Inače, zadarsko Društvo sportske rekreacije Relaks okuplja gotovo 200 žena a gdje je toliko ženskih duša, dosadno nikako ne može biti pa su tako i u subotu zapravo boće bile najmanje važne...

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno