Za noćnu utrku Zadrom 1500 startnih brojeva

Slika korisnika valentinam
OD FOŠE DO FOŠE
U suradnji s organizatorima utrke Wings for Life Sport Moda Zadar Night Run utrka je kvalifikacijska za bolju poziciju na ovoj utrci
Simeona PANCIROV
Ivan Gobin i Jurica Šango

 U Gradskoj knjižnici predstavljena je Sport Moda Zadar Night Run, ulična utrka koja se trči Poluotokom već četvrtu godinu  zaredom. Na konferenciji za medije o ovogodišnjem izdanju utrke govorili su organizatori, predstavnici Škole trčanja Zadar i Triatlon kluba Zadar.

-  Ove godine očekujemo najveću Sport Moda Zadar Night Run, koja će  startati 21. travnja s naše poznate lokacije u Foši, a u prodaju ćemo pustiti 1500 startnih brojeva, što znači da ćemo broj natjecatelja premašiti  za 500 više u odnosu na lani. Radi se o jedinstvenoj utrci jer se na jednom startu radi o tri utrke. Na taj način dali smo priliku i mlađima, kao i  onima koji ne trče, da osjete čari tog sporta i da ga približimo širim masama, što je i svrha ove udruge. Malo je događanja na kojima se može osjetiti adrenalin kao na startu naše utrke. Imamo jako dobrih trkača na 10  kilometara, a ove godine u suradnji s organizatorima utrke Wings for Life  naša utrka je kvalifikacijska za bolju poziciju na ovoj utrci, rekao je Jurica  Šango iz Škole trčanja Zadar te dodao kako ove godine postoji i humanitarna nota cijelog projekta. Naime, od svake startnine 10 kuna bit će odvojeno za Zakladu Ana Rukavina.

Interes za sudjelovanjem na ovoj utrci pokazali su trkači iz cijele Hrvatske, pa tako pozivi stižu iz Slavonije, Zagreba i drugih krajeva jer je,  kako tvrde organizatori, njeno vrijeme održavanja u noćnim satima, ali i  sama lokacija, stara jezgra Zadra, mnogima dobar razlog da se prijave i  dođu na Sport Moda Zadar Night Run.

- Rekreacija je ugodna i poželjna te svima dostupna pa pozivam  građane da se prijave i dođu na našu utrku. Otvorili smo natjecanje i za  djecu, kako bi se što više omasovilo. Start i cilj su na Foši, a on počinje u  21 sat. U organizaciji sudjeluje i 100 volontera, a uz pomoć sponzora uspjeli smo sve organizirati, kazao je Ivan Gobin, predsjednik Triatlon kluba Zadar.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na utrci mogu se prijaviti preko  službene internetske stranice www.zdnightrun.com i to na utrke od 2,5,  5 ili 10 kilometara, a cijene startnine su 50, 70 i 90 kuna, ovisno o tome u  kojoj utrci trkač želi sudjelovati. Prijave i uplate kotizacije moguće su do  19. travnja. Ova utrka je postala dijelom službenog programa obilježavanja Dana Zadarske županije, koja je uz Grad Zadar, TZ Zadarske županije  i još nekoliko sponzora financijski pomogla u njenoj organizaciji.

Dino STANIN/PIXSELL

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno