Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

BOGAT PROGRAM Svjetski dan lutkarstva te kazališta za djecu i mlade

19.03.2019. 14:32
BOGAT PROGRAM Svjetski dan  lutkarstva te  kazališta za djecu  i mlade


Svjetski dan kazališta za djecu i mlade i Svjetski dan lutkarstva obilježava se 20. i 21. ožujka, a u Kazalištu lutaka Zadar pripremili  su bogat program. Sutra, u srijedu 20. ožujka, program počinje u 9.30  sati predstavom "Strašna priča", za organizirani dolazak vrtića i osnovnih škola. Nastavlja se likovnim radionicama Škole za primijenjenu  umjetnost i dizajn uz djecu vrtića. U 18 sati je na rasporedu čitanje  priče "Strašna priča" autorice Ane Đoković za građanstvo. U 18.30 slijedi izvedba za građanstvo predstave "Strašna priča", a u 19 sati je  druženje s glumcima uz slatkiše i sokove.
Program u četvrtak također počinje u 9.30 izvedbom predstave "Koliko je duga jedna priča" za organizirani dolazak vrtića i škola. Nastavlja  se likovnim radionicama Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn uz  djecu vrtića.
U poslijepodnevnim satima, s početkom u 18 sati, održati će se koncert dječjeg zbora Tintilinić Kazališta lutaka Zadar. Slijedi u 18.15 izvedba predstave "Koliko je duga jedna priča" za građanstvo, a potom u 19  sati ponovno druženje s glumcima uz slatkiše i sokove.
– Interes za radionice je ogroman, te su mjesta gotovo popunjena.  Sudjelovanje je besplatno, s djeci smo osigurali sav potreban materijal.  Također, gotovo su  popunjena mjesta i za jutarnje predstave, s nadamo  se velikom odazivu i građanstva, kazala nam je Sanja Krpeta iz Marketinga Kazališta lutaka Zadar. Dodaje kako je ulaznica za jutarnje predstave povlaštena kao i inače za organizirane dolaske, a za građanstvo je  također u ponudi promo cijena od 15 kuna.
Hrvatsku poruku za ovogodišnji Dan lutkarstva napisao je Krešimir  Dolenčić, naš poznati kazališni redatelj.