Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ODBOJKA Svi pjevaju, ja ne čujem…

19.03.2019. 09:50
ODBOJKA  Svi pjevaju, ja ne čujem…


U samo tjedan dana nova dvosatna drama odbojkašica Zadra na gostovanju. S jednom bitnom razlikom, "plave" su ovaj put pobijedile (za  razliku od gostovanja u Splitu) i povele 1-0 u kvalifikacijama za Superligu  protiv Poreča. Tako ih još jedna pobjeda dijeli od najvećeg uspjeha u povijesti kluba. Zadar je preksinoć dobio ono što je htio, meč loptu u svojoj  dvorani sljedeće nedjelje u 16 sati. Istina, u slučaju poraza bit će nova  prilika u Poreču, ali to je opcija o kojoj na Višnjiku ne žele razmišljati… A  bilo je u Poreču "svega i svačega". Sjajan prvi i treći set Zadranki, pa povratak domaćih u drugom i četvrtom i onda…
– Lutrija petog seta. Ni ovaj put nije moglo bez toga – rekao je Robert  Kresoja, trener Zadranki. I to kakvog petog seta. Zadar je poveo 0:2, pa  1:3, ali eto Poreča na 8:5. Činilo se da utakmica klizi iz ruku Zadranki. No,  serijom 5:0 (dva asa Josipe Marković) gošće vode 8:10. Dvije pogreške Vane Mrduljaš u napadu Poreč je iskoristio za vodstvo 11:10. Sve kao u Splitu tjedan dana ranije. Kresoja reagira i zove minutu odmora.
– Mrduljaš nije griješila cijelu utakmicu i kažem joj: "Smiri se. Ovo su  situacije koje ti rješavaš bez problema".
I pogodio je Kresoja jer su upravo dva poena Mrduljaš, u kombinaciji s  asom Magdalene Dijan, koja je trenutak prije prvi put na utakmici ušla u  igru (zamijenila je Miju Sorić), okrenuli rezultat na 11:13. Nezaustavljiva  Lena Burilo smanjuje na 12:13 da bi nakon pogreške domaćih u napadu  Zadar došao do dvije meč lopte. Kad eto opet Burilo, najprije blok, a onda i smeč za 14:14. Tada na scenu stupa Lori Nikpalj i pogađa za 14:15 i  novu meč loptu. I onda – Marković! Sjajan blok u teškoj situaciji za njen  čak 30. poen na utakmici i slavlje je moglo početi. Velika utakmica Marković, Mrduljaš, Nikpalj, ma baš svih djevojaka. Ali…
– Nije gotovo. Treba nam još jedna pobjeda, a s obzirom na snagu Poreča do tog cilja neće biti lako doći. Imamo domaći teren, imat ćemo sigurno punu dvoranu, ali utakmice se rješavaju na parketu. Tu moramo  biti jaki, posebno jaki u glavama – nastavlja Kresoja koji i nakon poraza  od Splita nije pao u "afan" nego je smireno izjavio kako "u sportu nema  tragedije". Tako ni nakon Poreča nije u deliriju. Baš poput uspješnice  Miše Kovača "Svi pjevaju, ja ne čujem…" Čut će  kad sve bude gotovo.
– Za Poreč smo se spremali na svoj način. Došli smo na utakmicu dan  ranije i dobro se odmorili. Na treninzima uopće nismo razgovarali o protivnicama. Samo zezancija i dobra atmosfera. Tako ćemo raditi i ovaj tjedan. Djevojke su napravile puno ove sezone, ali posao treba završiti na  najbolji mogući način – zaključio je Kresoja koji je ušao u treće desetljeće  na klupi Zadra i sada je pred najvećim uspjehom u karijeri.
POREČ 2
ZADAR 3
(14:25, 25:21, 15:25, 25:22, 14:16)
POREČ – Dvorana Veli Jože. Gledatelja: 150. Suci: Brlas, Rajković.
POREČ: Vranjanin 1 (1 as), Duka, Zahirović (L), Banko, Ipša 4 (3 napad, 1 blok), Scoria (L), Burilo 29 (25 napad, 2 as, 2 blok), Plazanić,  Pauletić 24 (16 napad, 5 as, blok 3), Levak 12 (11 napad, 1 as), Nikačević  2 (2 napad), Udovičić 2 (2 napad). Trener: Miodrag Stojaković.
ZADAR: Mrduljaš 20 (15 napad, 2 as, 3 blok), Marković 30 (22 napad,  5 as, 3 blok), Sorić 4 (1 napad, 1 as, 2 blok), Kolić, Dijan 1 (1 as), Nikpalj  18 (14 napad, 2 as, 2 blok), Golem 5 (3 napad, 2 as), Fabian 2 (1 as, 1  blok), Volpi – Kobal (L), Karuc. Trener: Robert Kresoja.