Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Općina Pašman rješava se divljih odlagališta

19.03.2021. 13:34


Na Zelenom otoku su postavljena dva velika rolo kontejnera i više spremnika za odvojeno skupljanje otpada u kojima mještani općine Pašman cijelu godinu mogu besplatno odlagati svoj otpad.
Ovih dana počelo je s radom novo odlagalište otpada Zeleni otok smješteno u Barotulu na parceli površine 600 m2. Općina Pašman je osigurala čišćenje i uređenje parcele kao i prilaznog puta, postavljanje žičane ograde i ulaznih vrata te velike rolo kontejnere i spremnike za odvojeno skupljanje otpada.
Na ovoj se lokaciji mogu predati madraci, komode, namještaj, stolarija (pri predaji prozora i vrata treba odvojiti staklo od drveta). Nadalje skuplja se reciklabilni otpad kao što su staklo, papir, plastika, metal te električni i elektronički otpad (EE otpad).
Zeleni otok će biti otvoren tijekom cijele godine, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 11:00 do 15:00 sati. Odlagalište će raditi i svake prve subote u mjesecu od 11:00 do 15:00 sati (od 2. listopada do 31. svibnja) dok će u sezoni (od 1. lipnja do 1. listopada) biti otvoreno od 16:00 do 20:00 sati.
Otpad mogu besplatno odlagati samo mještani područja općine Pašman tako da se otpad može predati isključivo uz predočenje osobnih podataka (osobna iskaznica).
Osiguravanjem novouređenog i ograđenog prostora na kojem će svi stanovnici općine moći regulirano odlagati svoj otpad, Općina Pašman nastoji riješiti veliki problem divljih deponija koji postoje na području općine.