Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadar među 10 mjesta za posjetiti u Hrvatskoj

19.03.2021. 13:52


Tri tisuće godina star grad smješten na prekrasnoj obali bogate povijesti zasigurno će privući turiste. Takav je grad Zadar, smješten na hrvatskoj sjeverno-dalmatinskoj obali. Zadar bismo mogli nazvati idealnim turističkim bijegom, jer nudi mnogo toga za vidjeti i učiniti bez gužve drugih popularnih odredišta.
U srcu grada nalazi se njegov Stari grad koji se može pješice istražiti. Povijesna četvrt nudi fantastične znamenitosti za razgledavanje, uključujući rimske ruševine, srednjovjekovnu arhitekturu i brojne stare crkve. Neka od najpopularnijih mjesta u gradu su Rimski forum, kružna crkva sv. Donata, katedrala sv. Anastazije iz 12. stoljeća, Arheološki muzej i Sveučilište u Zadru, jedno od najstarijih u Europi.
Pored Starog grada, turisti će pronaći niz prekrasnih plaža duž cijele obale Zadra, gdje se mogu sunčati, plivati ​​i uživati ​​u raznim sportovima na vodi.


Portal Touropia – 10 Best Places to Visit in Croatia
Portal Touropia ovako predstavlja Zadar među 10 najboljih mjesta za posjetiti u Hrvatskoj, na objavi od prošlog tjedna.
Uvodi im je uz mnoge komentare putnika koji su ovdje bili, i hvale nas, izazvao i mini lavinu hrvatskih komentara na temu nismo-jesmo Balman. Inače glasi:
– Smještena na Balkanu, Hrvatska je od rata za neovisnost kasnih 1990-ih ponovno postala jedno od glavnih europskih turističkih odredišta. Kao i veći dio Europe, i Hrvatska se može pohvaliti svojim udjelom srednjovjekovnih gradova i povijesnih ruševina, ali ono što ovu zemlju čini iznimnom je bogatstvo zadivljujućih prirodnih atrakcija poput Plitvičkih jezera, spektakularnih jadranskih obala i prekrasnih otoka.
Dubrovnik je miljenik hrvatske turističke scene zahvaljujući slikovitom starom gradu iz srednjovjekovnog doba koji je stršio u samom moru. Dalje sjeverno uz obalu nalazi se Split, poznat kao mjesto na kojem je rimski car Dioklecijan sagradio lijepu malu palaču prije gotovo 1700 godina.
Dalje prema unutrašnjosti pronaći ćete glavni grad Zagreb, sa svojim neoklasičnim zgradama i mogućnostima traila u prekrasnom Nacionalnom parku Krka. Isplanirajte svoje putovanje u ovu prelijepu europsku turističku destinaciju s našom listom najboljih mjesta za posjetiti u Hrvatskoj.
Pa se uz Zadar redaju: Krka Nacionalni park, Zagreb, Korćula, Pula, Rovinj, Split, Hvar i uvijek prvi Dubrovnik.


Rayanair – 12 Incredible Places to See this Summer
Ryanair na svojim web stranicama objavio je 12 nevjerojatnih mjesta za posjetiti ovog ljeta, učinio Plitvičkim jezerima strašnu reklamu, a eto, onako, usput, i zbog svojih letova dotaknuo i Zadar.
Uvodno je poziv: Ako ste se, nešto poput nas, puno naradili ove zime. Dok ste srušeni, a oluje vams e čine kao stari poznanici, ljeto vam se može činiti daleko kao život. Ali stvarno nije. I prišunjat će vam se prije nego što to shvatite. Pa zašto se ne prepustiti malo putopisnoj »pornografiji« i početi planirati. Pronašli smo 12 najljepših europskih znamenitosti, toliko zapanjujućih da ćete poželjeti rezervirati ljetne praznike upravo sada.
Pa se redaju najprije naše Pltvice, a u društvu čudesnih krajolika, Kanara, Malte, Azora, Cinque Terra, Baleara, Santorinija, Kotora… Pozivnica na Plitvice je očaravajuća, a stoji – najlakše ćete ih doseći letom Ryanaira na – Zadar.
Na slikama najava sa oba portala vidjet ćete da je u »modi« prazan ili sl. prostor, naspram lijepih nagužvanih slika nekad.