Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Legenda o Winnetou živi i dalje

Autor:

18.04.2009. 22:00
Legenda o Winnetou živi i dalje

Foto: Sebastian GOVORČIN



Pedesetak posjetitelja odjeveni u kauboje i indijance zabavljali su se uz riječki country sastav “Crooks & Straights”. Uz logorsku vatru i roštilj zabava uz šank taverne Marasović potrajala je do kasno u noć
Manifestacija “Tragovima Winnetoua” u organizaciji TZO Starigrad u petak je završena “Winnetou festom” održanom u rustikalnom ambijentu zaseoka Marasovići, na samom ulazu u NP Paklenica.
Pedesetak posjetitelja odjeveni u kauboje i indijance zabavljali su se uz riječki country sastav “Crooks & Straights”. Uz logorsku vatru i roštilj zabava uz šank taverne Marasović potrajala je do kasno u noć.
Zaposlenici taverne Marasović obučeni kao kauboji dočekivali su goste u rustikalnom ambijentu svog objekta. Na platnu se prikazivao film o Winnetou, a svirao je country.
Prije te večeri posjetitelji su, kao i prethodnih dana, mogli iskušati svoje vještine u jahanju i streličarstvu u organizaciji Konjičkog kluba Epona iz Zadra i Streličarskog kluba Kroatan iz Novigrada.
– Za sve goste iz Starigrada i zadarske regije ova fešta je posljednja zabava u zaseoku Marasovići. Manifestaciju “Tragovima Winnetoua” htjeli smo organizirati tjedan nakon Uskrsa čime smo jako zadovoljni, jer smo imali sreću s vremenskim prilikama. Naši gosti su uspjeli posjetiti Nacionalne parkove Paklenicu, Krku i Plitvička jezera, kao i Zrmanju. Posjetili su i sve lokacije na kojima su snimani filmovi o Winnetou, rekla je Marjana Marasović, direktorica TZO Starigrad dodajući da se nada kako će se broj gostiju povećavati iz godine u godinu.
– Samo ovog tjedna imali smo tridesetak gostiju koji su došli isključivo zbog Winnetou programa, a krajem mjeseca svibnja očekujemo drugu grupu od otprilike 60 ljudi. Imamo najave za preko stotinu gostiju i u posezoni koji bi došli ovdje isključivo potaknuti Winnetouom. Priča se razvija jer lokacije i sami izleti na temu Winnetoua su posjetiteljima dostupni tijekom cijele godine. Ovom tjednom manifestacijom želimo naglasiti cijelu priču i ljude upoznati sa činjenicom da mjesto postoji i ljudi se mogu odlučiti i dolaziti, između ostaloga, i zbog filmova o Winnetou, rekla je Marasović.
U blizini logorske vatre zatekli smo i mještanku Starigrada koja se još uvijek sjeća snimanja filma Winnetou i umišljenih glumaca koji su se šepirili po mjestu.