Legenda o Winnetou živi i dalje

Slika korisnika admin
marasovici_2
Sebastian GOVORČIN
Ljubav cvate između indijanaca i kauboja

Manifestacija "Tragovima Winnetoua" u organizaciji TZO Starigrad u petak je završena "Winnetou festom" održanom u rustikalnom ambijentu zaseoka Marasovići, na samom ulazu u NP Paklenica.

Pedesetak posjetitelja odjeveni u kauboje i indijance zabavljali su se uz riječki country sastav "Crooks & Straights". Uz logorsku vatru i roštilj zabava uz šank taverne Marasović potrajala je do kasno u noć.

Zaposlenici taverne Marasović obučeni kao kauboji dočekivali su goste u rustikalnom ambijentu svog objekta. Na platnu se prikazivao film o Winnetou, a svirao je country.

Prije te večeri posjetitelji su, kao i prethodnih dana, mogli iskušati svoje vještine u jahanju i streličarstvu u organizaciji Konjičkog kluba Epona iz Zadra i Streličarskog kluba Kroatan iz Novigrada.

- Za sve goste iz Starigrada i zadarske regije ova fešta je posljednja zabava u zaseoku Marasovići. Manifestaciju "Tragovima Winnetoua" htjeli smo organizirati tjedan nakon Uskrsa čime smo jako zadovoljni, jer smo imali sreću s vremenskim prilikama. Naši gosti su uspjeli posjetiti Nacionalne parkove Paklenicu, Krku i Plitvička jezera, kao i Zrmanju. Posjetili su i sve lokacije na kojima su snimani filmovi o Winnetou, rekla je Marjana Marasović, direktorica TZO Starigrad dodajući da se nada kako će se broj gostiju povećavati iz godine u godinu.

- Samo ovog tjedna imali smo tridesetak gostiju koji su došli isključivo zbog Winnetou programa, a krajem mjeseca svibnja očekujemo drugu grupu od otprilike 60 ljudi. Imamo najave za preko stotinu gostiju i u posezoni koji bi došli ovdje isključivo potaknuti Winnetouom. Priča se razvija jer lokacije i sami izleti na temu Winnetoua su posjetiteljima dostupni tijekom cijele godine. Ovom tjednom manifestacijom želimo naglasiti cijelu priču i ljude upoznati sa činjenicom da mjesto postoji i ljudi se mogu odlučiti i dolaziti, između ostaloga, i zbog filmova o Winnetou, rekla je Marasović.

U blizini logorske vatre zatekli smo i mještanku Starigrada koja se još uvijek sjeća snimanja filma Winnetou i umišljenih glumaca koji su se šepirili po mjestu.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno