Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Neslavni završetak sezone

Autor: Nebojša Gunjević

18.04.2009. 22:00
Neslavni završetak sezone

Foto: Nebojša GUNJEVIĆ



– Prvi put da me je sram što sam trener – rekao je Karlo Lisica, trener ekipe Arbanasa nakon prvog seta protiv Makarske i taj mu osjećaj nije dao mira ni na kraju kada je pitao svoje igračice što nisu ostale doma. Svih 11 igračica igralo je treneru Lisici, no u subotu je bilo malo raspoloženih. I Matku Kostaniću, treneru s druge strane živci su također titrali, jer se želio sa svojim sastavom domoći četvrtog mjesta pa je gledanje reakcija trenera bilo često zanimljivije od same utakmice, jer je bilo tu i lupanja šakom o zid trenera Kostanića, psovanja, dizanja majice, upadanja u teren, snažnih gestikulacija i verbalnih ispada, a u zadnjem je setu u obraz poljubio Mirnu Nuić nakon jednog dobrog poena koji je možda bio i ključan za konačnu pobjedu Makarske. I Karlo Lisica je nervozno bacio loptu u petom setu te je bio “pjesnički” nadahnut u time-outima tijekom cijelog susreta.
Prvi set Makarska je lako dobila da bi u drugom i trećem Arbanaške nešto življom igrom uspjele doći do 2:1 u setovima. U četvrtom i petom setu sastav Arbanasa tone do kraja, potpuno zanemarujući savjete trenera Lisice koji je iskoristio maksimalni mogući broj predaha da bi razdrmao svoju ekipu, ali ništa nije pomagalo. Na jednom time-outu rekao je Lisica veliku sportsku istinu da pobjeđuje srce, a za kraj je ostalo pitanje gdje su bila srca njegovih igračica u ovoj utakmici.
 – Ovo je bila naša najbolja utakmica u gostima. Bila je ovo vrhunska utakmica. Ove godine smo pomladili ekipu i želimo se boriti za prvo mjesto. Mene interesira uvijek više i više te neću stati – rekao je Matko Kostanić.
 – Taktički smo odigrali nezrelo. Ekipa Makarske osim borbenosti ništa drugo nije pokazala – sve ostalo su naše greške. Nijedna naša igračica nije evoluirala da može riješiti jedan na jedan igru, a kao tim odigrali smo jako loše – igrali smo individualno, kao da je ovo tenis – nije bio zadovoljan Karlo Lisica.


 ARBANASI – MAKARSKA 2:3


(16:25, 25: 22, 25:21, 23:25, 15:7)
ZADAR – Dvorana Policijske uprave. Gledatelja: 7. Suci: Vedran Juravić (Zadar) i Damir Kunce (Bibinje).
ARBANASI: Komazec, S. Marinović, Frleta, Vučetić, L. Duka, K. Duka, Sorić, Kero, Čotrić, Mandić, M. Marinović. Trener: Karlo Lisica.
MAKARSKA: Prodan, Kostanić, Novaković, Radalj, Nuić, Dimlić, Beroš, Vujčić, Boras. Trener: Matko Kostanić.