Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Očišćeno podmorje ispred Morskih orgulja

Autor:

18.04.2009. 22:00
Očišćeno podmorje ispred Morskih orgulja

Foto: Filip BRALA



Zahvaljujući ovogodišnjem iskustvu nameće se zaključak da je prošlogodišnja akcija zaista utjecala na svijest građana, jer ovaj put prizora sličnih prošlogodišnjem nije bilo, a ronioci su na površinu izvadili tek nekoliko sitnijih predmeta


U cilju jačanja svijesti o važnosti očuvanja prirodnih blagodati kojima je Zadar uistinu bogat, Radio 057 i agencija Ross media Consulting i ove su godine i to drugi put za redom, organizirali manifestaciju pod nazivom “Zeleni dani grada Zadra”. Manifestacija koja je ispunjena nizom zanimljivih događanja baziranih isključivo na ekološkim sadržajima, započela je u subotu i to čišćenjem podmorja na zadarskoj rivi, a trajat će sve do srijede, 22. travnja.
Suorganizator ove akcije čišćenja podmorja je Ronilačka akademija “Curavić” te je troje ronilaca prošle subote čistilo podmorje ispred orgulja i to do 20 metara udaljenosti od rive.
– Akcija čišćenja podmorja rive je zapravo akcija kojom otvaramo ovogodišnje “Zelene dane grada Zadra”, a kojom želimo ljudima skrenuti pažnju na važnost očuvanja podmorja, jer zaista je ružno da podmorje turističkog grada poput Zadra, za kojeg upravo more ima najveće značenje, bude onečišćeno. U cilju nam je bilo osvijestiti građane te pokazati da i mali ljudi svojim ponašanjem i promjenom nekih navika itekako mogu utjecati na očuvanje okoliša, kazala je Nina Vujić iz RMC agencije naglasivši kako su jednaku akciju imali i prošle godine kada su ronioci s dna mora izvukli, najblaže rečeno, morskom dnu nepripadajuće predmete poput bicikla, bojlera i bijele tehnike.
Napomenula je također kako se zahvaljujući ovogodišnjem iskustvu nameće zaključak da je prošlogodišnja akcija zaista utjecala na svijest građana, jer ovaj put prizora sličnih prošlogodišnjem nije bilo, a ronioci su na površinu izvadili tek nekoliko sitnijih predmeta.