Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Počelo prikupljanje potpisa podrške kandidatima

Autor: Nives Rogoznica

18.04.2009. 22:00
Počelo prikupljanje potpisa podrške kandidatima

Foto: Filip BRALA



Za kandidaturu za župana potrebno je prikupiti 2.500 potpisa, dok je za isticanje gradonačelničke kandidature u Zadru potrebno prikupiti minimalno 1.000 potpisa građana. Građani koji žele podržati svoga favorita u obrazac su dužni navesti ime, prezime, adresu prebivališta, te broj i mjesto izdavanja osobne iskaznice
Kandidati za čelne funkcije u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji u subotu su započeli s prikupljanjem potpisa kojima građani podržavaju njihove kandidature. Na Narodnom trgu, jedni nasuprot drugima potpise su prikupljali timovi HDZ-a i SDP-a.
Građani su kod HDZ-ovog štanda imali priliku porazgovarati s kandidatima za župana i gradonačelnika Stipom Zrilićem i Zvonimirom Vrančićem, te kandidatima za zamjenike gradonačelnika Darkom Kasapom i Draženom Grgurovićem koji su se izmjenjivali kod štanda.
– Siguran sam u to da smo mi najbolji izbor, jer je HDZ i zadnjih 19 godina znao upravljati Gradom i tako će biti i u sljedeće četiri godine. Tome je jamac naš program iz kojeg je jasno kako ćemo ostvariti još veću zaposlenost, izgraditi još više vrtića i škola, i još bolje unaprijediti infrastrukturu, kazao je jedan od kandidata ove stranke za zamjenika gradonačelnika Darko Kasap.
Na SDP-ovom štandu građani su mogli razgovarati s kandidatkinjom za gradonačelnicu Ingrid Antičević-Marinović i kandidatom za župana Duškom Vidovom, kojima su se pridružili i članovi HNS-a, stranke s kojom je SDP sklopio koalicijski sporazum.
– Spreman sam preuzeti dužnost župana i odvesti županiju u nove razvojne projekte koji će građanima donijeti zapošljavanje, jeftinu spizu i zdrav život, kazao je Duško Vidov.
Iz SDP-ovog izbornog stožera izvijestili su kako je prvog dana, od 9 do 13 sati, 438 građana dalo svoju podršku Ingrid Antičević-Marinović, dok je njih 416 potpisom podržalo Duška Vidova.
Građani svoju podršku SDP-ovim kandidatima imaju mogućnost dati svakoga dana između 9 i 13 sati na Narodnom trgu, u slučaju kiše na Kalelargi, ili će to moći učiniti dolaskom u stranačke prostorije na Trgu pet bunara. Onima koji žele podržati nekog od kandidata ove stranke, a nisu pokretni, bit će omogućeno da to učine javljajući se u stranku koja će u njihov dom uputiti aktiviste.
Kako su izvijestili iz HDZ-a, u subotu je između 8 i 13 sati prikupljeno oko 500 potpisa za oba kandidata, a građani koji žele, nadalje će kandidate ove stranke moći potpisom podržati u prostorijama HDZ-a u Medulićevoj ulici.
Potpise građana kandidati mogu prikupljati do trenutka predaje lista nadležnim izbornim povjerenstvima, koje moraju biti predane 27. travnja do ponoći. Za kandidaturu za župana potrebno je prikupiti 2.500 potpisa, dok je za isticanje gradonačelničke kandidature u Zadru potrebno prikupiti minimalno 1.000 potpisa građana. Građani koji žele podržati svoga favorita u obrazac su dužni navesti ime, prezime, adresu prebivališta, te broj i mjesto izdavanja osobne iskaznice.